Foto: «Milayaya.ru»
Mutaxassislar xavfli o‘smalar paydo bo‘lishiga olib keladigan oziq-ovqat mahsulotlarini sanab berishdi. Bu borada go‘sht mahsulotlari yetakchi: kolbasa, sosiska, dudlangan go‘sht. Bunday mahsulotlarga yaroqlilik muddatini uzaytiruvchi va ta’mini yaxshilovchi kimyoviy moddalar qo‘shiladi. Natijada ichak, prostata va oshqozonosti bezi saratoni xavfini oshiruvchi kanserogenlar yuzaga keladi.
Parhezbop mahsulotlar deb ataluvchi yeguliklar ikkinchi o‘rinni egallashdi. Negaki, qand o‘rniga sun’iy shirin qiluvchi kimyoviy birikmalar ishlatiladi. Keyingi pog‘onada rafinadlangan qand turadi. U gazlangan shirin ichimliklar tarkibida bisyor bo‘lib, eng avvalo, ichakka zarba beradi.
Shuningdek, pishiriq va rafinadlangan yog‘ iste’molini kamaytirish lozim. Ular ko‘krak saratonini qo‘zg‘ashi mumkin. Bundan tashqari, shifokorlar losos xavfidan ham ogohlantirishadi. Negaki, ushbu baliq tarkibida pestitsid va antibiotiklar ko‘p. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Suvni tik turgan holda ichish mumkin emasligi ilmiy jihatdan isbotlandi
Har kuni kechqurun piyoda yurish organizmda qanday o‘zgarishlarga sabab bo‘ladi?
Rossiya Ukrainaning harbiy dron yig‘uv inshootlarini yo‘q qildi
Rossiya qo‘shinlari Avdeyevkadagi ikkita qishloqni egallab oldi
AQSH elchisi: “Rossiya Ukraina poytaxtiga gipertovushli raketalar bilan zarba berdi”
Moskvadagi terakt bo‘yicha yana uch kishi ushlandi
AQSH rasmiylari: Millionlab amerikaliklar xitoylik hakerlar hujumiga uchragan