Parhezshunos Liza Yanggning ta’kidlashicha, nonushtada oqsil, uglevod, kletchatkaga boy mahsulotlarni iste’mol qilish shart. Bu haqida Eat This, Not That nashri ma’lum qildi.
Mutaxassis oqsilga boy mahsulotlardan yogurt, sut va tuxumni tavsiya qilgan. Uglevodlar va kletchatkalar esa non, meva-sabzavotlarda ko‘p.
“Oqsil uglevodlar va kletchatka bilan uyg‘unlikda qonda shakarning ko‘payishini oldini oladi. Oqsilning o‘zi glyukoza ko‘payishini oldini oladi.
Bundan tashqari, ushbu mahsulotlar to‘yinganlik hissini beradi va bunday nonushtadan so‘ng ochlikni his qilmaysiz”, - deydi shifokor.
Diabetes Care tadqiqotlarida keltirilishicha, uglevodlardan oldin oqsilli oziq-ovqat va sabzavotlarni iste’mol qilish glyukozani 37% ga va 2-toifa diabet va semizlik bilan og‘rigan bemorlarda insulin ishlab chiqarishni kamaytiradi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Boy davlatlar iqlimni moliyalashtirishni oshirishga rozi bo‘ldi
Ukraina o‘zining ballistik raketasini yaratish ustida ish olib bormoqda
NATO bosh kotibi Donald Tramp bilan uchrashdi
O‘tmishingiz bilan yarashing...
Shavkat Mirziyoyev Yangihayotda barpo etilayotgan “Yangi avlod” maxsus sanoat zonasida bo‘ldi