Foto: «Subscribe.ru»
No‘xat iste’mol qilish qondagi qand miqdorining tez pasayishiga yordam beradi. Bu haqda «Express» xabar berdi.
Ta’kidlanishicha, no‘xatning bu xususiyati mahsulot tarkibida kletchatka va oqsil ko‘pligi bilan bog‘liq. Kletchatka uglevodlarning organizmga so‘rilishini sekinlashtiradi. Natijada ular sekin parchalanadi. Glyukoza ham shular jumlasidan. Shu bois glyukoza ortiqcha to‘planib qolishga ulgurmaydi.
Mutaxassislarning so‘zlariga ko‘ra, bug‘doyli mahsulotlar o‘rniga kunigi bir mahal no‘xatli taomlar iste’mol qilinsa, olti hafta ichida qondagi qand miqdori sezilarli darajada pasayishi mumkin.
Bundan tashqari, mahsulot vazn ortishiga ta’sir qilish orqali glyukoza darajasini me’yorlashtirishga yordam beradi. Ma’lumotlarga ko‘ra, no‘xat iste’mol qilganda odam o‘zini uzoqroq to‘q his qiladi hamda zararli yeguliklarga bo‘lgan xohishini kamaytiradi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi