Fast food ​ ресторанлари тарихи

  • 21 ноябрь 2019, 09:44
  • 471
  • Дунё
  • Fast food ​ ресторанлари тарихи
    Fast food ресторани - бу тез тайёрланадиган овқатлар ва минимал хизмат кўрсатадиган ресторан. У ерда тортиладиган таом олдиндан пиширилади ва иссиқда сақланади, сотилади ва ўша ерда ейилиши ёки олиб кетилиши мумкин. Бунгача Fast foodнинг баъзи турлари мавжуд бўлган бўлса-да, бу турдаги ресторанлари ХХ асрда бошланган.

    Америка Қўшма Штатларидаги биринчи муваффақиятли fast food ресторани 1912 йил 7 июлда очилган ва у Автомат типидаги ресторан эди - тангалар билан ишлайдиган автоматлар хизмат кўрсатадиган ресторан. Бу бутун мамлакат бўйлаб бошқа автоматлаштирилган автомашиналарнинг шов-шувига сабаб бўлди. Рой У. Аллен ва Франк Райт асос солган А&W 1919 йилда очилган ва илдиз пивосини сотишни бошлаган. 1923 йилда улар Калифорния штатидаги Сакраменто шаҳрида ўзининг биринчи ресторанини очишди ва ўзларининг франчайзингларини сотишни бошладилар. 1960 йилгача улар гамбургер, фриз ва хот-дог сотдилар. Бугунги кунда бунақа ресторанлар сони 1200 дан ошиқ.

    Ака-ука Ричард ва Мауриcе McDonald 1940 йилда Калифорния штатининг Сан-Бернардино шаҳрида McDonald's деб номланган барбекю дўконини очишди. Вақт ўтиб, улар даромадларининг катта қисми гамбургерлардан келганликларини билиб, ишлаб чиқаришни соддалаштирдилар (бу "Speedee Service System" деб номланди) ва қоғоз идишларда гамбургер, фриз, кофе ва Cоcа-Cоlа сотишни бошладилар.

    Бу уларга гамбургер ва қовурдоқларни мижозларни куттирмасдан тайёрлашга имкон берди. Рай Крок, McDonald'sга ускуналар сотган фирманинг сотувчиси, 1954 йилда ака-укалар билан франшиза шартномасини имзолади ва McDonald'sни кенгайтиришни бошлади. Бугунги кунда McDonald's 119 мамлакатда 35000 дан ортиқ савдо нуқталарига эга ва ҳар куни 68 миллиондан ортиқ мижозларга хизмат кўрсатади.

    Facebook орқали авторизация
    Маълумот

    Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
    » » Fast food ​ ресторанлари тарихи