Shifokor-parhezshunosning aytishicha, qaynatilgan makkajo‘xori tarkibida vitaminlar, minerallar va antioksidantlar ko‘p.
Shuningdek, ushbu mahsulot kletchatka manbai hisoblanadi.
“Makkajo‘xorining foydali xususiyatlaridan biri, uning tarkibidagi kletchatka yoki ozuqaviy moddalar ko‘pligidadir. Aynan mana shu insonlar zamonaviy inson organizmi uchun eng kerakli moddalar hisoblanadi. Chunki hozirda ko‘p insonlar mana shu moddalar yetishmasligidan kasallikka chalinishmoqda. Yurak-qon tomir tizimi, ovqat hazm qilish tizimi, shubhasiz nerv tizimi muammolari asosan kletchatka yetishmasligidan kelib chiqadi”, - deydi Andrey Bobrovskiy.
Biroq, shifokorning aytishicha, makkajo‘xorini har kuni iste’mol qilish mumkin emas.
“Makkajo‘xori yuqori kaloriyali mahsulot. Bir haftada bir necha marotaba iste’mol qilish mumkin. Bir kunda bitta makkajo‘xori yetarli, ya’ni, katta odamlar uchun bir sutkada 200 gramm yetarli hisoblanadi. Makkajo‘xorini me’yordan ortiq iste’mol qilish ortiqcha vaznga olib kelishi mumkin”, - deydi shifokor. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?
Eron AQSHdan 1 trln dollar kompensatsiya talab qildi
Omega-3 qanday qilib ozishga yordam beradi?
O‘zi choy damlaydi va suhbatlashadi: dunyodagi birinchi “aqlli” choynak taqdim etildi (video)
Shimoliy Koreya Rossiyaga uzoqqa zarba beruvchi qurollar yubordi
Kim Chen In harbiylarni jangovar holatda turishga chaqirdi
Rashida Tolib Kongress a’zolariga «achchiq haqiqat»ning suratini ko‘rsatdi
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi