Amerikalik diyetolog Mishel Rutenshteyn Daily Mail nashriga dukkaklilar, tvorog, yogurt, olma, brokkoli va tuxumlar energiya qiymati kam bo‘lgan holda uzoq davom etadigan to‘yinganlik tuyg‘usini ta’minlashini aytdi.
Shifokorning so‘zlariga ko‘ra, nonushta uchun tuxum (va boshqa proteinga boy ovqatlar) iste’mol qilish uzoq davom etadigan to‘yimlilik tuyg‘usini ta’minlaydi. Bu, ehtimol, oqsillarning qon shakar darajasining tez ko‘tarilishi va tushishini oldini olish qobiliyatiga bog‘liq. Shakarsiz sut mahsulotlari - tvorog va tabiiy yogurt ham xuddi shunday foydali xususiyatlarga ega.
Artishok, brokkoli va sabzi ham ishtahangizni jilovlashga yordam beradi. Yuqori tolali tarkib tufayli bu mahsulotlar oshqozonda to‘liqlik hissi yaratadi. Mevalar, ayniqsa, olma sog‘lom tolalarga boy. Suvli, yumshoqroq mevalar, masalan, qovun kamroq to‘ydiradi.
Ishtahani tartibga solishning yana bir optimal varianti dukkaklilarni iste’mol qilishdir. Parhezshunosning tushuntirishicha, ular tarkibida eriydigan xun tolasi mavjud bo‘lib, ular ovqat hazm qilish jarayonida suvni singdirish va hajmini oshirish qobiliyatiga ega. Bundan tashqari, qaysi tolalar ichaklarda GLP-1 gormoni sekretsiyasini oshiradi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Metabolizm sekinlashganining belgilari
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi