15:29 / 15.04.2017
42 871

Parhezsiz, tabiiy yo‘l orqali ozish usullari bilan tanishing

Parhezsiz, tabiiy yo‘l orqali ozish usullari bilan tanishing
Ko‘pchilik semizlikdan qutulish uchun och qolishga ham jazm qiladi hamda bundan organizm aziyat chekadi. bugun osongina parhezsiz va och qolmasdan ozish yo‘llarini o‘rgatamiz.

Quyidagi mahsulotlarni iste’mol qilsangiz, organizmdagi moddalar almashinuvi yaxshilanib, ortiqcha suyuqlikni chiqarib tashlaydi. Ovqat hazm qilish tizimi faollashib, tanangizdagi yog‘larni eritib yuboradi.

1. Tvorog, kefir, yogurt, qatiq

Hujayralardagi ortiqcha yog‘lardan xalos qilishga yordam beruvchi kalsitriol gormoni aynan sutli mahsulotlarda juda ko‘p miqdorda bo‘ladi. Yog‘siz sut mahsulotlari parhez qilayotganlar uchun ayni muddaodir. Qatiq esa teri ostidagi yog‘larni parchalash xususiyatiga ega.

2. Karam

Karamning barcha turlari: gulkaram, brokkoli kabilar ozish uchun juda foydali. Bu sabzavot tanangizdagi barcha ortiqcha narsalarni haydab chiqaradi. Kaloriyasi juda past bu sabzavotlardan har kuni, albatta, salatlar tayyorlab eng.

3. Bodring

Ozish uchun ko‘p suv ichish kerak, ammo bunga qiynalsangiz, suvning o‘rnini bosuvchi bodringdan eng. Uning po‘stini olmay eyish tavsiya etiladi. Bodring po‘sti vitaminlar va mikroelementlarga boy.

4. Ko‘k choy

Ko‘k choy organizmni qizdiradi, tozalaydi va ovqatning tez hazm bo‘lishiga ko‘maklashadi. Ko‘k choy tarkibidagi tiamin moddasi nafaqat teri ostidagi yog‘larni, balki ichki organlar atrofida yig‘ilgan yog‘larni ham eritib yuboradi.

5. Malina

Boshqa reza mevalarga qaraganda shakari kam va past kaloriyali meva bu – malinadir. Malina me’da shirasi ajralib chiqishiga yordam beradi, shuning uchun malinani ovqatlanib bo‘lgandan so‘ng eyish tavsiya etiladi.

6. Loviya

Dukkakli o‘simliklar sirasiga kiruvchi loviya oqsillarga juda boy. Ozish uchun esa oqsil ayni muddao. Ko‘proq dukkakli o‘simliklardan eng, ular tanani quritish xususiyatiga ega.

7. Xantal va qalampir

Go‘sht va baliqdan tayyorlangan taomlarga, salatlarga xantal va qalampirdan oz-ozdan qo‘shib, eyishni odat qiling, albatta, gastrentrolog maslahatidan so‘ng. Bu ikki mahsulot me’da shirasi ishlab chiqarishni yaxshilaydi va hazm bo‘lishi qiyin bo‘lgan og‘ir va yog‘li taomlarni parchalab tashlaydi.

Manba: Qalampir.uz

arenda kvartira tashkent


Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Hayot uchun » Parhezsiz, tabiiy yo‘l orqali ozish usullari bilan tanishing