
AQShning Tomas Jefferson universiteti olimlari kofe organizm hujayralarini kislorod bilan to‘yintirishini va ularning tiklanishiga yordam berishini aniqladi. Bu haqda «Daryo» xabar berdi.
Tadqiqot davomida aniqlanishicha, agar tuyilgan kofeni qaynoq suvga damlab, uni 5—10 daqiqa davomida ichilsa, kofe yanada foydaliroq bo‘ladi.
Qonning kofe donalaridagi antioksidantlar, vitaminlar va mikroelementlar bilan to‘yinishi to‘qimalar yallig‘lanishining pasayishiga va yurak-qon tomir tizimining mustahkamlanishiga xizmat qiladi.
Olimlarning ta’kidlashicha, ommalashib borayotgan sovuq kofe organizmga foydalilik jihatidan qaynoq kofedan ortda qoladi. “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar