
Olimlar hozirgi qish oylarida birinchi navbatda achitilgan karam iste’mol qilishimizni maslahat berishmoqda. Bunday karamda «S» vitamini sitrusli mevalardagidan ham ko‘proqni tashkil etadi. U immunitetni me’yorda ushlash, oshqozon-ichak tizimi faoliyati yaxshilanishida muhim ahamiyatga ega. Bunga karam tarkibidagi probiotiklar, prebiotiklar va organizm uchun foydali fermentlar sababchi bo‘ladi.
Tibbiyotchilarning gapiga ko‘ra, achitilgan karam oshqozon yarasini davolashda ham asqotadi. Karam sharbatidagi «L» glyutamin xuddi shu vazifani ado etadi. «K» vitaminlari esa tishlar hamda sochlar mustahkamligini ta’minlaydi.
«V» vitamini yurak qon-tomir xastaliklari xavfini kamaytiradi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar