Olimlar hozirgi qish oylarida birinchi navbatda achitilgan karam iste’mol qilishimizni maslahat berishmoqda. Bunday karamda «S» vitamini sitrusli mevalardagidan ham ko‘proqni tashkil etadi. U immunitetni me’yorda ushlash, oshqozon-ichak tizimi faoliyati yaxshilanishida muhim ahamiyatga ega. Bunga karam tarkibidagi probiotiklar, prebiotiklar va organizm uchun foydali fermentlar sababchi bo‘ladi.
Tibbiyotchilarning gapiga ko‘ra, achitilgan karam oshqozon yarasini davolashda ham asqotadi. Karam sharbatidagi «L» glyutamin xuddi shu vazifani ado etadi. «K» vitaminlari esa tishlar hamda sochlar mustahkamligini ta’minlaydi.
«V» vitamini yurak qon-tomir xastaliklari xavfini kamaytiradi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
100 mln so‘mgacha bo‘lgan kreditlar soddalashtirilgan tartibda ajratiladi
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Germaniya razvedkasi rahbari: “Rossiya yaqin yillarda NATOga hujum qilishi mumkin”
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Eron Isroil bilan keng ko‘lamli urushga tayyorligini ma’lum qildi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”