Olimlar hozirgi qish oylarida birinchi navbatda achitilgan karam iste’mol qilishimizni maslahat berishmoqda. Bunday karamda «S» vitamini sitrusli mevalardagidan ham ko‘proqni tashkil etadi. U immunitetni me’yorda ushlash, oshqozon-ichak tizimi faoliyati yaxshilanishida muhim ahamiyatga ega. Bunga karam tarkibidagi probiotiklar, prebiotiklar va organizm uchun foydali fermentlar sababchi bo‘ladi.
Tibbiyotchilarning gapiga ko‘ra, achitilgan karam oshqozon yarasini davolashda ham asqotadi. Karam sharbatidagi «L» glyutamin xuddi shu vazifani ado etadi. «K» vitaminlari esa tishlar hamda sochlar mustahkamligini ta’minlaydi.
«V» vitamini yurak qon-tomir xastaliklari xavfini kamaytiradi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Fyodor Yemelyanenko: “Men Mayk Tayson bilan jang qilishni reja qilgandim”
Ukrainada safarbarlik to‘g‘risidagi yangi qonunning bir qismi kuchga kirdi
O‘zbekistonning qaysi hududida parranda ko‘p boqiladi?
Messining kelishi "Inter Mayami" budjetiga qanday ta’sir qildi?
La Liga. “Real Madrid” muddatidan oldin Ispaniya chempionligini qo‘lga kiritdi (video)
Rossiya bilan hamkorlikda Qashqadaryoda osma yo‘l quriladi
Prezidentga temir yo‘l sohasidagi loyihalar taqdim etildi
Sergey Shoygu: “Ukraina Rossiya bilan urushda 111 mingdan ortiq askarini yo‘qotdi”