Amerikalik diyetolog Robin Forutanning gapiga qaraganda, yangi uzilgan mevadan darhol sharbat tayyorlansa, bu sharbat inson organizmiga foydaning oʻrniga zarar yetkazarkan. Chunki meva ezilgan mahal tarkibidagi polifenol va antioksidantlarni yoʻqotadi. Oqibatda bu sharbat qondagi qand miqdori keskin oshishiga sababchi boʻlib, qandli diabet xastaligini keltirib chiqaradi.
Hatto, sabzi va lavlagi sharbati ham organizmga foyda bera olmaydi. Shuning uchun diyetolog barchaga maksimum yarim stakandan sharbat ichish bilan cheklanishni maslahat beradi. Shunda ham haftada bir marta ichish kifoya qiladi. Qolaversa, meva sharbatini sharbat ezish uskunasida emas, blenderda tayyorlash zarurligini uqtiradi. Shunda mevadagi polifenol va antioksidantlar oz miqdorda boʻlsa-da saqlanib qoladi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Navoiyda YPX xodimlari ko‘z oldidagi qoidabuzarlikka ko‘z yumdi
Saudiyadagi forumda G‘azo urushi muhokama qilindi: «Isroilni to‘xtata oladigan yagona davlat – AQSH»
OAV erkinligi reytingi: Dunyodagi vaziyat - oxirgi 10 yildagi eng yomoni
Zaporoje viloyatining Rabotino shahri shimolida Rossiya bayrog‘i ko‘tarildi
AQSH Rossiyani Ukrainaga qarshi kimyoviy qurol qo‘llaganlikda aybladi
“Xufyona iqtisodiyotga qarshi kurash illyuziyasi” — Soliq qo‘mitasining rejalari nega tanqidga uchradi?
Keksayganda ham yosh ko‘rinish uchun qanday hayot tarzini kechirish kerak?