Amerikalik diyetolog Robin Forutanning gapiga qaraganda, yangi uzilgan mevadan darhol sharbat tayyorlansa, bu sharbat inson organizmiga foydaning oʻrniga zarar yetkazarkan. Chunki meva ezilgan mahal tarkibidagi polifenol va antioksidantlarni yoʻqotadi. Oqibatda bu sharbat qondagi qand miqdori keskin oshishiga sababchi boʻlib, qandli diabet xastaligini keltirib chiqaradi.
Hatto, sabzi va lavlagi sharbati ham organizmga foyda bera olmaydi. Shuning uchun diyetolog barchaga maksimum yarim stakandan sharbat ichish bilan cheklanishni maslahat beradi. Shunda ham haftada bir marta ichish kifoya qiladi. Qolaversa, meva sharbatini sharbat ezish uskunasida emas, blenderda tayyorlash zarurligini uqtiradi. Shunda mevadagi polifenol va antioksidantlar oz miqdorda boʻlsa-da saqlanib qoladi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
100 mln so‘mgacha bo‘lgan kreditlar soddalashtirilgan tartibda ajratiladi
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Germaniya razvedkasi rahbari: “Rossiya yaqin yillarda NATOga hujum qilishi mumkin”
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Eron Isroil bilan keng ko‘lamli urushga tayyorligini ma’lum qildi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”