Ispaniyadagi Navarra universiteti olimlari yuqori darajada ishlov berilgan oziq-ovqat mahsulotlari to‘qimalarning qarishiga olib keladi, degan xulosaga keldi. O‘tkazilgan tajribada 57 yoshdan 91 yoshgacha bo‘lgan 886 kishi ishtirok etdi, deb yozadi «Korrespondent.net».
Yuqori darajada ishlov berilgan mahsulotlarga olimlar non va shirinliklar, gazlangan ichimliklar, shirin jo‘xori qalamchalari, desertlar, yarim tayyor mahsulotlar hamda dudlangan go‘sht mahsulotlarini kiritgan.
Ushbu mahsulotlar tarkibida ko‘p miqdorda konservantlar, bo‘yoqlar, shakar, yog‘ va tuz mavjud. Ularning tarkibida kletchatka va vitaminlar juda oz.
Odatda yosh o‘tgan sari xromosomalar kamayib boradi, yuqori darajada ishlov berilgan mahsulotlar esa bu jarayonni tezlashtiradi.
Olimlar tajriba ishtirokchilarini kuzatdi. Natijada ishlov berilgan mahsulotlardan bir kunda uch porsiyadan ko‘proq iste’mol qilgan ko‘ngillilarda xromosomalar ikki marta tezroq qisqargani aniqlandi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Internet-qaroqchilik. Buning uchun qanday javobgarlik bor?
Daniyada endi ayollar ham majburiy harbiy xizmatni o‘taydi
Iordan daryosi G‘arbiy sohilida falastinlik talabalar nemis diplomatini tadbirdan quvib chiqardi
Yashirin iqtisodiyot bo‘yicha qaror loyihasi Tadbirkorlik kengashi takliflari asosida qayta ko‘rib chiqiladi
Donald Tramp sudga hurmatsizlik qilgani uchun jarimaga tortildi
Saudiya Arabistoni valiahd shahzodasi Falastin prezidenti bilan uchrashuv o‘tkazdi
Rossiya kubogi. SSKA ilk o‘yinda Zenit bilan durang o‘ynadi, Fayzullayev zahiradan tushirildi