3 507
Olimlar o‘lim xavfi ehtimolligini 25 foizga qisqartirishga qodir mahsulot nomini ma’lum qildi
Foto: Getty Images
Amerika kardiologiya assotsiatsiyasi olimlari kundalik hayotda iste’mol qilish, o‘lim xavfi ehtimolini 25 foizga qisqartirishi mumkin bo‘lgan mahsulot nomini ma’lum qildi, deb xabar beradi «Korrespondent.net».
Mutaxassislarning aniqlashicha, chili qalampirini muntazam iste’mol qilish yurak qon-tomir kasalliklari yoki saraton oqibatida yuzaga keladigan o‘lim xavfini 25 foizga qisqartiradi.
570 mingdan ortiq insonning sog‘lig‘iga oid ma’lumotlarni o‘rganib chiqqan tibbiyot xodimlari o‘zining ovqat ratsioniga ushbu mahsulotni qo‘shganlarda yurak qon-tomir kasalliklari oqibatida yuzaga keladigan o‘lim xavfi — 26 foizga, saratondan esa 23 foizga kamligiga oid xulosaga kelgan.
Olimlar chili qalampirining bunday xususiyatini undagi kapsaitsin alkoloidi mavjudligi bilan izohlagan. U yallig‘lanishga qarshi, antioksidant va saratonga qarshi xususiyatlarga ega. Bundan tashqari, u qondagi glyukoza darajasini boshqara oladi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Isroilning Iordaniyadagi elchixonasi yonida otishma yuz berdi
Tayvanning sobiq prezidenti Ukraina borasida kutilmagan bayonot berdi
Shahram G‘iyosovning Eymantas Stanionisga qarshi jangi sanasi ma’lum bo‘ldi
O‘zbekistonda 1 dekabrdan uy-joyni ta’mirlash uchun kreditga arizalar qabul qilinadi
Rossiya Federatsiyasi sobiq ofitseri: Yadro quroli to‘liq jangovar tayyor holatda saqlanyapti