Foto: «Pixabay / grafmex»
Shifokor-diyetolog Nuriya Dianova sovuq qahvaning zararidan ogohlantirdi. Bu haqda u «Sputnik» radiosiga bergan intervyusida aytib o‘tgan.
Mutaxassis izohlashicha, ichimlikka sut yoki qaymoq qo‘shilganda undagi mikroorganizmlarning ko‘payish xavfi sezilarli darajada oshadi. Chunki namlik ularning rivojlanishi uchun eng qulay sharoit hisoblanadi. U bunday qahvani bir soatda albatta ichib tugatishni maslahat beradi. Dianovaning qayd etishicha, bir-ikki soatda oddiy qora qahvaga hech narsa bo‘lmasligi mumkin, shunday bo‘lsa-da, baribir uni muzlatgichga qo‘yishni tavsiya etadi.
Gastroyenterolog, shuningdek, faqat yangi tayyorlangan qahva ta’mi va xushbo‘yligi tufayli odamga muayyan psixologik ta’sir ko‘rsatishini, sovib qolgan ichimlik esa bu darajada «tetiklashtirish» xususiyatiga ega emasligini eslatib qo‘ydi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi