Foto: «Pixabay / grafmex»
Shifokor-diyetolog Nuriya Dianova sovuq qahvaning zararidan ogohlantirdi. Bu haqda u «Sputnik» radiosiga bergan intervyusida aytib o‘tgan.
Mutaxassis izohlashicha, ichimlikka sut yoki qaymoq qo‘shilganda undagi mikroorganizmlarning ko‘payish xavfi sezilarli darajada oshadi. Chunki namlik ularning rivojlanishi uchun eng qulay sharoit hisoblanadi. U bunday qahvani bir soatda albatta ichib tugatishni maslahat beradi. Dianovaning qayd etishicha, bir-ikki soatda oddiy qora qahvaga hech narsa bo‘lmasligi mumkin, shunday bo‘lsa-da, baribir uni muzlatgichga qo‘yishni tavsiya etadi.
Gastroyenterolog, shuningdek, faqat yangi tayyorlangan qahva ta’mi va xushbo‘yligi tufayli odamga muayyan psixologik ta’sir ko‘rsatishini, sovib qolgan ichimlik esa bu darajada «tetiklashtirish» xususiyatiga ega emasligini eslatib qo‘ydi. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina askarlari Zelenskiyning bayonotiga kutilmagan munosabat bildirishdi
Xitoy TIV: AQSH dunyodagi eng yirik dezinformatsiya manbai
Aleksandr Lukashenko: “Rossiyadagi saylov natijalari G‘arb aralashuvi ustidan g‘alaba qozondi”
Qaysi davlat yetakchilari Vladimir Putinni saylovdagi g‘alabasi bilan tabrikladi?
Permdagi saylov uchastkasida portlash yuz berdi
Putin: Yangi vazifalar, NATO, Ukraina va Fransiya bilan munosabatlar
Isroilda minglab odamlar garovga olinganlarni ozod qilishni talab qildi
Ekspert: Putinning saylovdagi g‘alabasi O‘zbekiston bilan munosabatlarni mustahkamlaydi