Foto: Elements.envato
Endigina uzilgan mevalarning sharbati organizmga foydadan ko‘ra, ko‘proq zarar keltiradi. Bu kabi sharbatni muntazam ichish undagi «suyuq shakar»ning ko‘pligi bois oshqozon osti bezini charchatadi. Bu haqda tibbiyot fanlari doktori Aleksey Kovalkov o‘zining Instagram’dagi sahifasida ma’lum qildi, deb xabar beradi Tengrinews.
Dietologning ogohlantirishicha, bu kabi shirin ichimlikni besh-olti yil davomida muntazam ichgan insonda qandli diabat yuzaga kelishi mumkin.
Professorning so‘zlariga ko‘ra, shakarli mevalar sharbati gazli ichimliklardan ham xavfliroq. Shifokor sharbat orniga mevaning o‘zini yeyishni tavsiya qilgan. Masalan, apelsin sharbatini ichish o‘rniga, uni butunligicha iste’mol qilish foydaliroq.
Ta’kidlanishicha, me’yorda iste’mol qilingan va zararli ko‘rsatmalari bo‘lmagan mevalarning faqat foyda keltiradi. Sharbatlar va undan bevosita tayyorlanayotgan mevalar turlicha hazm bo‘ladi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Rossiya yuzlab yamanliklarni Ukrainaga qarshi urushga yolladi
Xitoy Yaponiya va sakkizta davlat fuqarolariga vizasiz rejimni joriy etadi
Abdusalom Azizovning DXX raisligidan haydalgani tasdiqlandi
O‘zbekistonda kelasi hafta boshida qanday ob-havo bo‘lishi ma’lum qilindi
Yevropa Chempionlar Ligasining 5-turida qanday natijadar qayd etildi?