Foto: «Ru.publika.md»
Amerika kardiologlar assotsiatsiyasi olimlari yurak xuruji xavfini kamaytiradigan mahsulotni aniqlashdi. Bu haqda Express nashri xabar bermoqda.
Mutaxassislarning fikriga ko‘ra, zaytun yog‘i yurak kasalliklari xavfini kamaytirishga yordam beradi. Tadqiqotga 1990 yildan 2014 yilgacha bo‘lgan davrda 63867 nafar ayol va 35512 nafar erkak jalb qilingan. Har to‘rt yilda ular o‘zlarining diyetasi va turmush tarzi bilan bog‘liq savollardan iborat anketani to‘ldirishdi.
Tadqiqotchilar har kuni yarim osh qoshiqdan zaytun yog‘i iste’mol qilganlarda yurak xastaligi xavfi 15 foizga, yurak-qon tomir kasalliklari xavfi esa 21 foizga kamayganini aniqladilar. Shu bilan birga, zaytun yog‘ini ko‘p iste’mol qilish insult xavfiga ta’sir qilmagan. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi