Rossiyalik onkolog-jarroh, tibbiyot fanlari nomzodi Mixail Myasnyankin bergan intervyusida saraton kasalligini keltirib chiqaradigan oziq-ovqat mahsulotlarini nomlarini aytib o‘tdi.
Unga ko‘ra, mineral o‘g‘itlar yoki kanserogen moddalar bilan ifloslangan mahsulotlar kasallik rivojlanish xavfini oshiradi. Shuningdek, shifokor spirtli ichimliklarni ovqatlanish ratsionidan butunlay chiqarib tashlashni maslahat berdi, chunki spirtli ichimliklarni ichish saratonning ayrim turlarini rivojlanish xavfini oshirishi mumkin.
Bundan tashqari, kungaboqar yog‘ida go‘sht yoki sabzavotlarni qovurayotganda moy bir necha marta ishlatilsa, unda barcha kanserogen moddalar to‘plana boshlaydi. Bu esa o‘z navbatida, saraton xavfini ko‘paytirib boradi.
Avvalroq Myasnyankin miya saratonining dastlabki belgilarini aniqlagan edi. Unga ko‘ra bosh og‘rig‘i bu saraton turining eng keng tarqalgan alomatidir. Shu bilan birga, mutaxassis dastlabki bosqichlarda kasallik asemptomatik rivojlanayotganini va uni tanib olish juda qiyinligini ta’kidladi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Eron prezidenti jiddiy bayonot berdi: «Isroildan hech narsa qolmaydi»
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi