Agar shu kunga qadar organizmda ortiqcha yog‘lar hosil bo‘lishiga ovqat sabab qilib ko‘rsatilgan bo‘lsa, amerikaliklar o‘tkazgan tadqiqot umuman boshqa sababni ko‘rsatib berdi. Odam haddan ziyod semirib ketishiga aslida ovqat, kam harakatlanish sabab bo‘lmas ekan. Buning asl sababchisi organizmimizdagi «Ankirin-V» oqsili ekan.
Aynan shu oqsil yog‘ to‘qimalariga glyukoza kelib tushish tezligiga javobgar hisoblangan «Glut4» oqsili faoliyatini nazorat qiladi. U parhez, sport bilan shug‘ullanish jarayoni foydasini ham yo‘qqa chiqaradi. Yog‘li ovqatlar, shirinlikni haddan ziyod iste’mol qiladiganlar organizmida esa «Ankirin-V» oqsili uchun rostakam to‘y bo‘ladi. Olimlarning aytishicha, agar ish shunday davom etadigan bo‘lsa, haddan ortiq semirish epidemiyaga aylanishi ham hech gap emas.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
AQSHning Markaziy Osiyo davlatlari bo‘yicha strategiyasida Rossiya va Xitoyning tilga olinishi
Eron Afg‘oniston bilan chegarasida beton devor qurishni boshladi
Otabek G‘ulomxo‘jayev: "Tarixiy g‘alaba orqali o‘zbek xalqiga xursandchilik ulashgan yigitlarga rahmat"
Toshkent viloyatida ikki yigit taksi haydovchisining joniga qasd qilmoqchi bo‘ldi
Rogov: Amerika qo‘shinlarining Ukrainada paydo bo‘lishi "ochiq ishg‘ol" bo‘ladi
Gurjiston parlamentida «chet el agentlari» to‘g‘risidagi qonun tufayli mushtlashuv yuz berdi
Rossiya kubogi. SSKA ilk o‘yinda Zenit bilan durang o‘ynadi, Fayzullayev zahiradan tushirildi