Amerikaning Yels universiteti olimlari qovoq jigar faoliyatiga ijobiy ta’sir ko’rsatib, uni tozalashi haqida ma’lum qildilar. Tadqiqotchilar ushbu mahsulotni nafaqat taomlar tarkibida, balki bir o’zini alohida ham iste’mol qilish kerakligni tavsiya etishgan.
Xabarda aytilishicha, jigar faoliyatiga doir buzilishlardan aziyat chekuvchi insonlar qovoq va zaytun yog’idan tayyorlangan yangi salatlardan tez-tez iste’mol qilib turishlari lozim. Mahsulot tong chog’i iste’mol qilinsa nur ustiga a’lo nur.
Och qoringa tong payti tanovul qilingan qovoq ovqat hazm qilish tizimi bilan bog’liq bo’lgan muammolardan qutulish uchun yordam beradi. Gaz pechida pishirilgani esa tarkibidagi foydali vitaminlar va glyukozani yo’qotmaydi.
“Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
O‘zbekistonliklar Saudiyaga tibbiyot va mehmonxona sohalari bo‘yicha ishga yuborilishi mumkin
Shi Te Yong: "Bizda hali olimpiadaga chiqish imkoniyati bor"
AQSHda MXA sobiq xodimi Rossiya foydasiga josuslik qilgani uchun 21 yilga qamaldi
Ilon Mask Ukraina va AQSH o‘rtasidagi uzoq muddatli yordam bo‘yicha muzokaralarni “aqldan ozish” deb atadi
Timur Kapadze Yaponiyaga qarshi kechadigan final uchrashuvi oldidan nimalar dedi?
Xodimlarning mehnat qonunchiligiga rioya etilishi nazoratga olingan
Abduqodir Husanov va Hojimat Erkinov klubi ixtiyoriga qaytdi