Amerikaning Yels universiteti olimlari qovoq jigar faoliyatiga ijobiy ta’sir ko’rsatib, uni tozalashi haqida ma’lum qildilar. Tadqiqotchilar ushbu mahsulotni nafaqat taomlar tarkibida, balki bir o’zini alohida ham iste’mol qilish kerakligni tavsiya etishgan.
Xabarda aytilishicha, jigar faoliyatiga doir buzilishlardan aziyat chekuvchi insonlar qovoq va zaytun yog’idan tayyorlangan yangi salatlardan tez-tez iste’mol qilib turishlari lozim. Mahsulot tong chog’i iste’mol qilinsa nur ustiga a’lo nur.
Och qoringa tong payti tanovul qilingan qovoq ovqat hazm qilish tizimi bilan bog’liq bo’lgan muammolardan qutulish uchun yordam beradi. Gaz pechida pishirilgani esa tarkibidagi foydali vitaminlar va glyukozani yo’qotmaydi.
“Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
AQSH harbiylari orasida o‘z joniga qasd qilish ko‘paydi
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Yaxshi pishgan va mazali anor tanlashga yordam beradigan tavsiyalar
Pashinyan Armanistonning Mustaqillik deklaratsiyani eng katta muammo va fojia deb atadi
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
AQSH Isroilning ikki vaziriga sanksiya qo‘llamoqchi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi