Halqaro kosmik stantsiya astronavtlari vaznsizlik sharoitida pitsa tayyorlashga muvaffaq bo’ldilar.
Xabarda aytilishicha, ushbu tajriba tashabbuskori, italiyalik astronavt Paolo Nespoli NASA bilan aloqaga chiqqan payti milliy taomlarni juda sog’ingani haqida aytgan.
Pitsa pishirish jarayonida Nespoli bilan birga amerikalik Rendi Breznik, Mark Vande Xay va Jo Akaba, rossiyalik Aleksandr Misurkin va Sergey Ryazanskiylar ham ishtirok etishgan. Nespoli pitsaning artishokli turini pishirgan bo’lsa, qolgan astronavtlar yegulikni odatiy usulda tayyorlashni ma’qul ko’rganlar.
Pitsaning tayyorlanish jarayonida asosiy masalliqlar sifatida pishloq, pepperoni va sarimsoq pastasi ishlatilgan bo’lib, ular avvaldan Halqaro kosmik stantsiya bortiga yetkazib berilgan.
“Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Kreml Ukraina bo‘yicha muzokarada shartlar qo‘yishga urinmoqda