Halqaro kosmik stantsiya astronavtlari vaznsizlik sharoitida pitsa tayyorlashga muvaffaq bo’ldilar.
Xabarda aytilishicha, ushbu tajriba tashabbuskori, italiyalik astronavt Paolo Nespoli NASA bilan aloqaga chiqqan payti milliy taomlarni juda sog’ingani haqida aytgan.
Pitsa pishirish jarayonida Nespoli bilan birga amerikalik Rendi Breznik, Mark Vande Xay va Jo Akaba, rossiyalik Aleksandr Misurkin va Sergey Ryazanskiylar ham ishtirok etishgan. Nespoli pitsaning artishokli turini pishirgan bo’lsa, qolgan astronavtlar yegulikni odatiy usulda tayyorlashni ma’qul ko’rganlar.
Pitsaning tayyorlanish jarayonida asosiy masalliqlar sifatida pishloq, pepperoni va sarimsoq pastasi ishlatilgan bo’lib, ular avvaldan Halqaro kosmik stantsiya bortiga yetkazib berilgan.
“Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
SSKA ustozi Fedotov Abbos Fayzullayevning jamoaga qaytgani haqida nima dedi?
Xorazmda Eron korxonalari uchun alohida sanoat zonasi tashkil etilyapti
O‘zbekistonda Xitoy bilan hamkorlikda chiqindilarni yoqish zavodi quriladi
Kuleba Rossiya qachon muzokaralarda ishtirok etishi mumkinligi haqida gapirdi
Buyuk Britaniya va Ukraina 100 yillik hamkorlik bo‘yicha muzokaralarni boshladi
Prezident ijtimoiy xizmatlar ko‘lamini kengaytirish bo‘yicha takliflar bilan tanishdi
Toshkent-Andijon pullik yo‘li loyihasi 4,65 mlrd dollarga baholandi