Kayfiyat va hissiy fonni yaxshilash uchun ovqatlanish ratsioniga yong‘oq, tvorog va qora shokoladni kiritish kerak.
Bu haqda rossiyalik terapevt va teleboshlovchi Yelena Malisheva «Birinchi kanal» efirida ma’lumot bergan.
Tvorogni muntazam iste’mol qilish zavqlanish gormoni — oshqozon-ichak trakti bakteriyalari tomonidan hosil bo‘lgan serotonin ishlab chiqarishga yordam beradi. Shuningdek, yong‘oq kayfiyatni yaxshilaydi.
«Yong‘oq tarkibida omega-3 to‘yinmagan yog‘ kislotalari mavjud. Omega-3 ni muntazam iste’mol qilish miya faoliyati, kayfiyatni yaxshilashi, shuningdek, ateroskleroz rivojlanishidan himoya qilishi isbotlangan», deydi Malisheva.
Shuningdek, a’lo kayfiyatga qora shokolad ham yordam beradi. Sog‘lom odam bir kunda ellik gramm shokolad iste’mol qilsa maqsadga muvofiq. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
AQSH Isroilning ikki vaziriga sanksiya qo‘llamoqchi
Pashinyan Armanistonning Mustaqillik deklaratsiyani eng katta muammo va fojia deb atadi
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Yaxshi pishgan va mazali anor tanlashga yordam beradigan tavsiyalar
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
AQSH harbiylari orasida o‘z joniga qasd qilish ko‘paydi