Foto: Pixabay
Britaniyaning Quadram instituti olimlari o‘tkazgan tadqiqotda «no‘xatdan olingan hujayrali un» oddiy bug‘doy uniga solishtirildi, deb yozdi DailyMail.
Dukkaklilardan olingan boshqa unlardan farqli ravishda, o‘zgacha usulda yanchilgan no‘xat uni foydali tolalarni saqlab qoladi, undan tayyorlangan non kam yeyilsa ham uzoq vaqt to‘q tutatdi, ozishda yordam beradi.
«Maxsus yanchilgan no‘xat unidan tayyorlangan nonni yeganlarning qonida to‘qlik gormonlari sezilarli darajada yuqoriligi aniqlandi», — deyiladi tadqiqotda. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi