Foto: Pixabay
Britaniyaning Quadram instituti olimlari o‘tkazgan tadqiqotda «no‘xatdan olingan hujayrali un» oddiy bug‘doy uniga solishtirildi, deb yozdi DailyMail.
Dukkaklilardan olingan boshqa unlardan farqli ravishda, o‘zgacha usulda yanchilgan no‘xat uni foydali tolalarni saqlab qoladi, undan tayyorlangan non kam yeyilsa ham uzoq vaqt to‘q tutatdi, ozishda yordam beradi.
«Maxsus yanchilgan no‘xat unidan tayyorlangan nonni yeganlarning qonida to‘qlik gormonlari sezilarli darajada yuqoriligi aniqlandi», — deyiladi tadqiqotda. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Sobiq bosh vazir saylov uchastkasiga kiritilmadi
Chilonzorda 1 yoshli qizaloqni daraxt bosib qoldi
Rossiyalik Vinnik AQSHda pul yuvish bo‘yicha aybini tan oldi
Rossiya qo‘shinlari Nigerdagi AQSH bazasiga joylashdi
"Al Vahda" OCHL finalchisini mag‘lub qilib, Liga kubogini qo‘lga kiritdi!
O‘zbekiston va Qirg‘iziston fuqarolari ham Rossiyaga kiritilmayapti
Si Jinping Ukrainada tinchlik o‘rnatish bo‘yicha Parij bilan hamkorlikka tayyorligini bildirdi
Oltmish yillik muhabbat: 86 yoshli qariya o‘z kursdoshiga uylandi