Shifokor Madina Musichova zararli bo‘lmagan kabob marinadlari uchun variantlarni sanab o‘tdi.
«Zaytun moyi, tuz, murch, quritilgan sarimsoq va tug‘ralgan o‘tlarni (ukrop, maydanoz, rayhon) aralashtiring. Marinadga tug‘ralgan piyoz va limon qo‘shing. Yana bir yaxshi variant — soya sousining marinadlari: soya sousi, shakar, asal, o‘simlik moyi, sarimsoq va zanjabilni aralashtiring. Tug‘ralgan piyoz, qalampir va kinza qo‘shing», deya u retsepti bilan o‘rtoqlashdi.
Bundan tashqari, sog‘liq uchun xavfsiz marinadlash usullariga uzum sirkasi, shakar, tuz, qalampir va sarimsoqni o‘z ichiga olgan pomidor sousi ham kiradi. Ro‘yxatning oxirgidan tuz, qalampir, zarchava va zira bilan aralashtirilgan yogurt marinadi o‘rin olgan. Shundan so‘ng, marinadga tug‘ralgan ko‘katlar va piyoz qo‘shilishi kerak.
Musichova marinadlash vaqti go‘sht bo‘laklarining qalinligiga bog‘liqligini va bir necha soatdan bir necha kungacha o‘zgarishi mumkinligini aytadi. Bundan tashqari, vaqti-vaqti bilan marinadlangan go‘shtni aralashtirishni unutmang, shunda u sous mazasini bir tekis o‘ziga oladi.
“Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi