Agar siz kuniga to‘rt stakandan kam choy ichsangiz, u tanaga foydali bo‘ladi, deydi rossiyalik diyetolog Andrey Tyajelnikov RIA «Novosti» bilan suhbatda.
Mutaxassisning eslatishicha, o‘rtacha dozalardagi choy foydalidir, chunki u antioksidant ta’sirga ega bo‘lgan fenolik birikmalar - taninlarga boy. Choy tarkibidagi polifenollar ateroskleroz, qandli diabet va gipertenziya rivojlanish xavfini ham kamaytiradi.
«Ammo agar siz juda ko‘p choy ichsangiz, tanin temirning so‘rilishiga xalaqit beradi. Choy tanaga faqat foyda keltirishi uchun kuniga 3-4 stakan iste’mol qilish maqbuldir», deydi shifokor.
Choyni ortiqcha iste’mol qilish uyqusizlikka va organizmning qo‘zg‘aluvchanligini oshirishi mumkin, chunki bu ichimlik tarkibida kofein mavjud.
Shifokor qora choyni qaynoq suv bilan, ko‘k choyni esa 60-80 daraja issiq suvda damlashni tavsiya qildi. Shu bilan birga, bargli choy barglari ikki yoki uch marta, choy paketlari esa bir marta damlanishi mumkin.
“Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi