Biologiya fanlari nomzodi, Rossiyadagi Milliy genetik tadqiqotlar markazi yetakchi tadqiqotchisi Irina Kolesnikova kimda kofe iste’moli yurak hurujiga sabab bo‘lishi mumkinligini aytdi.
«Tanamizdagi kofein almashinuvi uchun mas’ul bo‘lgan asosiy ferment R450 1 A2 sitoxrom fermenti va shunga mos ravishda uning CYP1A2 genidir.
Agar sitoxrom normal va faol bo‘lsa, siz kuniga bir xil tavsiya etilgan chashka qahva ichishingiz mumkin», — deydi Kolesnikova.
Uning qo‘shimcha qilishicha, ferment funksiyasi yomonlashganda, kofein almashinuvi sekinlashadi va keyin ko‘p miqdorda qahva ichmaslik kerak, chunki bunday odamlarda miokard infarkti xavfi ortadi.
“Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boringCtrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonlik 17 yoshli qiz dunyoning yetakchi universiteti olimlari bilan tadqiqot olib bormoqda
“Roma” Shomurodov uchun yana 8 million yevro xarajat qiladi!
Pnevmatik qurollarni o‘z ixtiyori bilan topshirganlar javobgarlikdan ozod etiladi
Messining salkam 1 million dollarga sotilgan salfetkasi haqida
Shimoliy Koreya yangi ko‘rsatkichlarga ega ballistik raketani sinovdan o‘tkazdi
O‘zbekistonliklar doimiy yashash uchun ko‘proq qaysi davlatlarga ko‘chib ketmoqda?
Jizzaxda uchta yuk mashinasi ishtirokida YTH sodir bo‘ldi
Ukraina prezidenti mahbuslarni safarbar qilish to‘g‘risidagi qonunni imzoladi