Biologiya fanlari nomzodi, Rossiyadagi Milliy genetik tadqiqotlar markazi yetakchi tadqiqotchisi Irina Kolesnikova kimda kofe iste’moli yurak hurujiga sabab bo‘lishi mumkinligini aytdi.
«Tanamizdagi kofein almashinuvi uchun mas’ul bo‘lgan asosiy ferment R450 1 A2 sitoxrom fermenti va shunga mos ravishda uning CYP1A2 genidir.
Agar sitoxrom normal va faol bo‘lsa, siz kuniga bir xil tavsiya etilgan chashka qahva ichishingiz mumkin», — deydi Kolesnikova.
Uning qo‘shimcha qilishicha, ferment funksiyasi yomonlashganda, kofein almashinuvi sekinlashadi va keyin ko‘p miqdorda qahva ichmaslik kerak, chunki bunday odamlarda miokard infarkti xavfi ortadi.
“Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boringCtrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Metabolizm sekinlashganining belgilari
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
“Roma”: Argentinalik yulduz Shomurodovdan zo‘r emas!
Ukraina bir qator shaxslarga berilgan davlat mukofotlarini bekor qildi