Go‘shtlar oqsillar, yog‘lar, uglevodlar, fermentlar, vitaminlar (A, V, D, E, R) boshqa azotli moddalar va mineral tuzlarga boy yuqori ozuqaviy mahsulot bo‘lib, ular mayinligi, mazasi va rangi bo‘yicha baholanadi.
Go‘shtning mayinligi va mazasi u qayta ishlangandan so‘ng bilinsa, rangi xarid qilingandayoq ko‘rinadi. Bu ko‘rsatkichlardan eng asosiysi, ayniqsa, mol go‘shti uchun, uning mayinligidir.
Go‘shtning yana bir sifat ko‘rsatkichi uning rangidir. Go‘sht to‘qimalari tarkibidagi oksimioglobin pigmenti go‘shtga chiroyli qizil rang bersa, bu pigment havoda oksidlanib jigarrang-qizil pigment metmioglobinga aylanadi.
Dudlangan go‘sht mahsulotlari mol, qo‘y, cho‘chqa va parranda go‘shtlarining maxsus joylaridan olingan bo‘laklardan tayyorlanadi. Ishlov berish usuliga ko‘ra, xom dudlangan, qaynatib-dudlangan va dudlab-qaynatilgan turlari ishlab chiqariladi. Buning uchun bo‘laklari tuzlab qo‘yiladi, so‘ngra quritilib, dudlanadi.
Dudlash 18-200 C haroratda maxsus yog‘och-o‘tinning chala yonishidan hosil bo‘lgan tutun bilan 5 sutka davomida dudlanadi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
D vitamini dozasini oshirib yuborishning xavfli oqibatlari
Pentagon mayori AQSH Isroilni qo‘llab-quvvatlagani uchun iste’foga chiqdi
Erdo‘g‘on davlat to‘ntarishi ehtimoli sababli tunda favqulodda yig‘ilish o‘tkazdi
Surxondaryo viloyatida ayiq IIB xodimiga jarohat yetkazdi
Ukraina harbiy bo‘linmalari Xarkiv viloyatidagi yangi pozitsiyalarga o‘tkazildi
Kolumbiya prezidenti Netanyaxuni hibsga olishga chaqirdi
Kilian Mbappe va “Real” o‘rtasidagi shartnoma shartlari ma’lum bo‘ldi
Insondagi intellektual faollik qaysi yoshga to‘g‘ri keladi?