Go‘shtlar oqsillar, yog‘lar, uglevodlar, fermentlar, vitaminlar (A, V, D, E, R) boshqa azotli moddalar va mineral tuzlarga boy yuqori ozuqaviy mahsulot bo‘lib, ular mayinligi, mazasi va rangi bo‘yicha baholanadi.
Go‘shtning mayinligi va mazasi u qayta ishlangandan so‘ng bilinsa, rangi xarid qilingandayoq ko‘rinadi. Bu ko‘rsatkichlardan eng asosiysi, ayniqsa, mol go‘shti uchun, uning mayinligidir.
Go‘shtning yana bir sifat ko‘rsatkichi uning rangidir. Go‘sht to‘qimalari tarkibidagi oksimioglobin pigmenti go‘shtga chiroyli qizil rang bersa, bu pigment havoda oksidlanib jigarrang-qizil pigment metmioglobinga aylanadi.
Dudlangan go‘sht mahsulotlari mol, qo‘y, cho‘chqa va parranda go‘shtlarining maxsus joylaridan olingan bo‘laklardan tayyorlanadi. Ishlov berish usuliga ko‘ra, xom dudlangan, qaynatib-dudlangan va dudlab-qaynatilgan turlari ishlab chiqariladi. Buning uchun bo‘laklari tuzlab qo‘yiladi, so‘ngra quritilib, dudlanadi.
Dudlash 18-200 C haroratda maxsus yog‘och-o‘tinning chala yonishidan hosil bo‘lgan tutun bilan 5 sutka davomida dudlanadi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Organizm o‘zini toksinlardan qanday tozalaydi?
Rashida Tolib Kongress a’zolariga «achchiq haqiqat»ning suratini ko‘rsatdi
Shimoliy Koreya Rossiyaga uzoqqa zarba beruvchi qurollar yubordi
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?
Bayden va Jinping Peruda uchrashdi: «Agar bir-birimizni raqib deb bilsak, munosabatlarni buzamiz»
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Eron AQSHdan 1 trln dollar kompensatsiya talab qildi
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi