Amerika va Venesuela olimlari o‘zaro hamkorlikda tadqiqot o‘tkazib, tuzlamaning inson organizmi uchun zararini aniqlashdi. Me’yoridan ortiq iste’mol qilingan tuz organizmga jiddiy ziyon yetkazarkan.
Olimlarning xulosasiga ko‘ra, tuzlamalar birinchi navbatda organizmda ortiqcha yoq qatlamlari hosil qiladi. Jigarni yog‘ bosishi ham me’yoridan ko‘p tuz va tuzlama iste’moli bilan bog‘liq. Bundan tashqari, tuzlamalar qandli diabet chaqiradi. Gipertoniyani yuzaga keltiradi. Yurak, buyrak xastaliklarining paydo bo‘lishida ham tuzning kuchli ta’siri yo‘q emas.
Bundan kelib chiqib olimlar tayinlashdiki, odam kuniga olti grammdan ko‘p tuz iste’mol qilmasligi lozim ekan. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Hatto meva mumkin emas: jigar uchun zararli uch odat
Chet el valyutalarining o‘zbek so‘miga nisbatan yangi qiymati belgilandi
Chempionlar ligasi 1/2 final. “Borussiya D” o‘z maydonida “PSJ”ni kichik hisobda mag‘lub etdi
Asab tolalarini mustahkamlashda muhim bo‘lgan vitaminlar
Saudiya Arabistoni valiahd shahzodasi Falastin prezidenti bilan uchrashuv o‘tkazdi
Germaniyada rossiyalik shaxs ikki ukrainalik harbiyni pichoqladi
Timur Kapadze tarixiy natija qayd etilganidan so‘ng nimalar dedi?