Amerika va Venesuela olimlari o‘zaro hamkorlikda tadqiqot o‘tkazib, tuzlamaning inson organizmi uchun zararini aniqlashdi. Me’yoridan ortiq iste’mol qilingan tuz organizmga jiddiy ziyon yetkazarkan.
Olimlarning xulosasiga ko‘ra, tuzlamalar birinchi navbatda organizmda ortiqcha yoq qatlamlari hosil qiladi. Jigarni yog‘ bosishi ham me’yoridan ko‘p tuz va tuzlama iste’moli bilan bog‘liq. Bundan tashqari, tuzlamalar qandli diabet chaqiradi. Gipertoniyani yuzaga keltiradi. Yurak, buyrak xastaliklarining paydo bo‘lishida ham tuzning kuchli ta’siri yo‘q emas.
Bundan kelib chiqib olimlar tayinlashdiki, odam kuniga olti grammdan ko‘p tuz iste’mol qilmasligi lozim ekan. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
100 mln so‘mgacha bo‘lgan kreditlar soddalashtirilgan tartibda ajratiladi
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Germaniya razvedkasi rahbari: “Rossiya yaqin yillarda NATOga hujum qilishi mumkin”
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Eron Isroil bilan keng ko‘lamli urushga tayyorligini ma’lum qildi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”