Mutaxassislar qondagi gemoglobin miqdorini oshirishda yordam beruvchi mahsulotlarni e’lon qilishdi.
Ro‘yxatda birinchi bo‘lib oqsilga boy mahsulotlar: qo‘y, mol, buzoq, quyon go‘shtlari, mol jigari, kurka go‘shti kelmoqda.
Shuningdek, dukkakli mahsulotlar ham gemoglobin miqdorini oshirar ekan. Bular no‘xat, yasmiq (chechevitsa), loviyaning turli navlari bo‘lib, ular tarkibida katta miqdorda temir moddasi mavjud.
Shifokorlar gemoglobini past odamlarga yog‘li baliqni iste’mol qilishni tavsiya qilishmoqda.
Bu borada sabzavotlar orasida lavlagi yetakchilik qilmoqda. Shuningdek, tarvuz, qovun, tomatlar, shaftoli, anor va qora chetan (ryabina) ham foydalidir.
Gemoglobin miqdorini oshirish uchun grechka, arpa yormasi, tolqon, yong‘oqlar va pista iste’mol qilish yaxshi foyda berar ekan.
Shuningdek, kakao donlarida ham temir moddasi ko‘p bo‘lib, u ham gemoglobin oshishiga ko‘mak beradi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Rossiya ombudsmani: “Dunyo Moskva yaqinidagi terakt tashkilotchilarini topish yo‘lida birlashishi kerak”
Har kuni kechqurun piyoda yurish organizmda qanday o‘zgarishlarga sabab bo‘ladi?
AQSH elchisi: “Rossiya Ukraina poytaxtiga gipertovushli raketalar bilan zarba berdi”
Netanyahu Isroil delegatsiyasining AQSHga safarini bekor qildi
Moskvadagi terakt bo‘yicha yana uch kishi ushlandi
AQSH rasmiylari: Millionlab amerikaliklar xitoylik hakerlar hujumiga uchragan
AQSH Isroildan yuz o‘girdimi? Netanyahu Vashingtonga bormaydi
Rossiya Ukrainaning harbiy dron yig‘uv inshootlarini yo‘q qildi