Mutaxassislarning fikricha, qora va achchiq shokolad organizmda ba’zi kasalliklar rivojlanishining oldini oladi.
Birinchi navbatda ushbu mahsulot mavsumiy tushkunlikdan qutulisha yordam beradi, sababi shokolad iste’mol qilinganda endorfin— baxt gormoni ishlab chiqiladi.
Shuningdek, achchiq shokoladni muntazam iste’mol qilish insult va infarkt xavfini kamaytiradi.
Bundan tashqari, mutaxassislarning fikricha, shokolad tanada tromblarning vujudga kelishining oldini oladi.
Shokolad uncha katta bo‘lmagan miqdorda qandli diabetning ham oldini olishi mumkinligi aytilmoqda. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Messi “dahshatli” ko‘rsatkich qayd etdi (video)
Osvensimda minglab yahudiylar «Tiriklar marshi» aksiyasini o‘tkazdi
G‘azo aholisi HAMASning tinchlikka erishish yo‘lidagi qarorini nishonlash uchun ko‘chalarga chiqdi
“Xufyona iqtisodiyotga qarshi kurash illyuziyasi” — Soliq qo‘mitasining rejalari nega tanqidga uchradi?
Ukraina AQSHdan birinchi navbatda MQ-9 dronlarini yetkazib berishni so‘ramoqda
Buxoroda birovning nomiga yashirincha onlayn kredit olgan 23 yoshli qiz ushlandi
AQSH Ukrainaga yana 50 mlrd dollar ajratishni taklif qildi
Ikki toifa odamlar bor: ular hech nimani qo‘lga kirita olmaydi