Mutaxassislarning fikricha, qora va achchiq shokolad organizmda ba’zi kasalliklar rivojlanishining oldini oladi.
Birinchi navbatda ushbu mahsulot mavsumiy tushkunlikdan qutulisha yordam beradi, sababi shokolad iste’mol qilinganda endorfin— baxt gormoni ishlab chiqiladi.
Shuningdek, achchiq shokoladni muntazam iste’mol qilish insult va infarkt xavfini kamaytiradi.
Bundan tashqari, mutaxassislarning fikricha, shokolad tanada tromblarning vujudga kelishining oldini oladi.
Shokolad uncha katta bo‘lmagan miqdorda qandli diabetning ham oldini olishi mumkinligi aytilmoqda. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Bosh kiyimsiz yurishning organizmga qanday ta’siri bor?
O‘zbekistonda onkologik kasallikka chalingan ayollar bepul davolanadi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”
Slovakiya bosh vaziri Putinning taklifini qabul qildi