Cingapur Milliy Universiteti tadqiqotchilari katta yoshli choyxo‘rlarning miyasi choy ichmaydigan odamlarga qaraganda yaxshiroq ishlaydi degan xulosaga kelishdi.
Olimlar 60 yoshdan oshgan 36 nafar kattalar yoshlilar orasida tajriba o‘tkazishdi. Ularning sog‘lig‘i taxminan bir xil. Ular neyropsixologik testlar, magnit-rezonans tomografiya (MRT) natijalarini tahlil qildilar va shunday xulosaga keldilar: 25 yil davomida haftasiga kamida to‘rt marta qora, ko‘k choy ichgan odamlarda miya yarimsharlari bir-biri bilan yanada samarali tarzda bog‘langan bo‘ladi.
Dotsent Feng Leining fikriga ko‘ra, ushbu tadqiqot natijalari choy ichishning miya tuzilishi uchun foydasi va uni yoshga bog‘liq buzilishlardan himoya qilishning dastlabki dalilidir.
Avvalroq, Ogayo shtati universiteti olimlari ko‘k choy tanadagi yallig‘lanishni kamaytiradi va semirib ketishining oldini olishga yordam berishini aniqlaganlar. Bu ichimlik tarkibidagi moddalar ichakning faoliyatini yaxshilaydi va foydali bakteriyalar ko‘payishiga va uning devorlarini mustahkamlashga yordam beradi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Bosh kiyimsiz yurishning organizmga qanday ta’siri bor?
O‘zbekistonda onkologik kasallikka chalingan ayollar bepul davolanadi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”
Slovakiya bosh vaziri Putinning taklifini qabul qildi