Foto: Grand Turkish Bazaar
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
un — 300 gramm;
xamirturush — 15 gramm;
shakar — 1 osh qoshiq;
o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq;
Tuz — 2 gramm;
Asal — 1 osh qoshiq;
Suv — xamir uchun 130 ml, sirop uchun 200 ml.
Foto: Kivi Tadinda
Tayyorlanish jarayoni:
1. Xamirturush, shakar, tuz, iliq suv va unni aralashtirib, xamir tayyorlang.
2. Xamirni dumaloq shaklga keltirib, ustini yog‘lang.
3. Xamirni yog‘ ichiga singdirib, elastik bo‘lgunicha mushtlang.
4. Ustini salfetka bilan yopib, 30-40 daqiqa tindiring.
5. So‘ngra xamirni olib, to‘rt bo‘lakka bo‘ling (kichikroq qilishni istasangiz, 6 bo‘lakka bo‘lishingiz mumkin) va yana 20 daqiqa kuting.
6. Xamirni uzunchoq qilib suratdagidek o‘rama shaklga keltirib ikki tomonini birlashtiring.
7. Sirop uchun iliq suvga asal aralashtiring va nonni aralashmaga botiring.
8. Simitning ikki tomonini ham kunjut bilan qoplang.
9. Gaz listiga pishiriq uchun mo‘ljallangan qog‘oz soling va simitlarni terib chiqing.
10. 180 darajali qizigan duxovkaga 30-35 daqiqaga qo‘ying.
Mazali nonlar tayyor, yoqimli ishtaha!
Manba: Daryo.uz “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Ronaldu "Al Nassr"ni Qirol kubogi finaliga olib chiqdi
Jarimalardan 100 mln so‘m qarzi bor avtomobil Qamchiq dovonida ushlandi
Shavkat Mirziyoyev ikki yirik tuzilma rahbarlari bilan muloqot o‘tkazdi
Toshkent viloyatida muqaddam 8 marotaba sudlangan “soxta operator” qayta jinoyatga qo‘l urdi
"Liverpul" futbolchisi jamoadoshining xotini bilan “don olishib yurgani" ma’lum bo‘ldi
Falastin tarafdorlari namoyishlari butun dunyo universitetlarini qamrab olmoqda
Kolumbiya Isroil bilan diplomatik aloqalarni uzdi