Foto: «Pixabay / grafmex»
Shifokor-diyetolog Nuriya Dianova sovuq qahvaning zararidan ogohlantirdi. Bu haqda u «Sputnik» radiosiga bergan intervyusida aytib o‘tgan.
Mutaxassis izohlashicha, ichimlikka sut yoki qaymoq qo‘shilganda undagi mikroorganizmlarning ko‘payish xavfi sezilarli darajada oshadi. Chunki namlik ularning rivojlanishi uchun eng qulay sharoit hisoblanadi. U bunday qahvani bir soatda albatta ichib tugatishni maslahat beradi. Dianovaning qayd etishicha, bir-ikki soatda oddiy qora qahvaga hech narsa bo‘lmasligi mumkin, shunday bo‘lsa-da, baribir uni muzlatgichga qo‘yishni tavsiya etadi.
Gastroyenterolog, shuningdek, faqat yangi tayyorlangan qahva ta’mi va xushbo‘yligi tufayli odamga muayyan psixologik ta’sir ko‘rsatishini, sovib qolgan ichimlik esa bu darajada «tetiklashtirish» xususiyatiga ega emasligini eslatib qo‘ydi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Buyuk Britaniya va Ukraina 100 yillik hamkorlik bo‘yicha muzokaralarni boshladi
Toshkent-Andijon pullik yo‘li loyihasi 4,65 mlrd dollarga baholandi
Messining kelishi "Inter Mayami" budjetiga qanday ta’sir qildi?
SSKA ustozi Fedotov Abbos Fayzullayevning jamoaga qaytgani haqida nima dedi?
O‘zbekistonda Xitoy bilan hamkorlikda chiqindilarni yoqish zavodi quriladi
Xorazmda Eron korxonalari uchun alohida sanoat zonasi tashkil etilyapti
Bekxem Ronalduni “Inter Mayami”ga olib kelish bo‘yicha ish boshladi
U-23 Osiyo Kubogi. O‘zbekiston so‘nggi daqiqalarda gol o‘tkazib yubordi va 2-o‘rin bilan yakunladi