Foto: Tengrinews
Shifokor hamda teleboshlovchi Aleksandr Myasnikov kolbasa mahsulotlarini tez-tez iste’mol qilish oshqozon saratoniga olib kelishi mumkinligini ma’lum qildi. Bu haqda «RIA Novosti»ga tayanib, Tengrinews xabar berdi.
«Barcha kolbasa mahsulotlari 2015 yilda kanserogenlar ro‘yxatiga kiritilgan. Kolbasa rasmiy kanserogen hisoblanadi» − deydi mutaxassis «Rossiya 1» telekanalida.
Shifokorning so‘zlariga ko‘ra, kolbasa tarkibida ko‘p miqdorda transyog‘ va tuz bo‘lganligi sababli ushbu mahsulotni ortiqcha iste’mol qilish organizm uchun zararli sanaladi.
To‘g‘ri ovqatlanish mutaxassislari xarid qilingan kolbasani uy sharoitida tayyorlanganiga yoki go‘sht mahsuloti bilan almashtirishni maslahat beradi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Rossiya yuzlab yamanliklarni Ukrainaga qarshi urushga yolladi
Xitoy Yaponiya va sakkizta davlat fuqarolariga vizasiz rejimni joriy etadi
Abdusalom Azizovning DXX raisligidan haydalgani tasdiqlandi
O‘zbekistonda kelasi hafta boshida qanday ob-havo bo‘lishi ma’lum qilindi
Yevropa Chempionlar Ligasining 5-turida qanday natijadar qayd etildi?