Foto: Cosmopolitan
Ko‘pchilik piyoz po‘sti foydasidan xabardor, lekin sarimsoq qobig‘i odatda chiqindiga chiqariladi. Ammo u ham ko‘pchilik o‘ylagandan ko‘ra samaraliroq. Masalan, u eng mazali va xushbo‘y bulonlardan birini tayyorlashga yordam beradi.
Sarimsoq ustini qoplagan yupqa po‘stloq u kabi o‘tkir hidga ega bo‘lmasa ham, foydalidir. Bulon uchun bir necha bosh sarimsoq po‘stlog‘i bilan qaynatib olinadi. 10 daqiqadan so‘ng oshxona ishtahani ochuvchi sarimsoq hidi bilan to‘ladi va yana 5 daqiqadan so‘ng po‘stloqlarni suyuqlikdan olib tashlash mumkin. Natijada oltin rangga ega xushbo‘y sho‘rva tayyor bo‘ladi.
Albatta, sho‘rva pishirishdan oldin har safar bir nechta sarimsoq donalarini tozalash biroz qiyinchilik tug‘diradi. Shuning uchun sarimsoq po‘stini alohida idishga solib saqlash tavsiya etiladi. Bu nafaqat sho‘rva uchun, balki guruch yoki sous kabi boshqa taomlar uchun asos sifatida mos keladi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ayrim boshqaruv servis kompaniyalari shartnomalarida asossiz shartlar belgilangani aniqlandi
Kreml Ukraina bo‘yicha muzokarada shartlar qo‘yishga urinmoqda
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Shols va Putin o‘rtasidagi suhbat Kiyevga signal bo‘ldi
Rossiya armiyasi Kupyanskka kirgani aytilmoqda
Turkiyaning Harper's Bazaar nashri yil ayolini aniqladi (foto)
KXDR yetakchisi dronlarni ommaviy ishlab chiqarishni yo‘lga qo‘yishni buyurdi