Qovunni sovuq suv, sut yoki spirtli ichimliklar bilan aralashtirib, iste’mol qilish mumkin emas. Buning oqibatida oshqozon buzilishi hech gap emas. Bu haqda Rospotrebnadzor RIA Novostiga ma’lumot berdi.
Qovun – hazmi nihoyatda og‘ir bo‘lgan mahsulot hisoblanadi, shuning uchun uni och qoringa yoki ovqatdan keyin yeyish mumkin emas. Qovunni ovqatlanish oralig‘ida tanovul qilish kerak, agar tarkibida zararli moddalar bo‘lsa, ular po‘choq yaqinida bo‘ladi, bunga e’tibor berish zarur.
Rospotrebnadzor diabet, oshqozon yara kasalligi bilan og‘rigan bemorlar, shuningdek, homilador va emizikli ayollarga qovun yeyish man etiladi.
Qovun - kaliy, magniy, temir, S va R vitaminlariga boy, chanqoqni bosadi, qonda xolesterin darajasini pasaytiradi va asabni tinchlantiruvchi omil sifatida qo‘llaniladi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Zelenskiy: Rossiya Ukrainaning issiqlik energetikasini deyarli to‘liq yakson qildi
Buxoro viloyatida «Neksiya-3» avtomashinasi buklanib qoldi
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring