Jigarni sog‘lom saqlash uchun nafaqat yog‘li ovqatlar va yomon odatlardan voz kechish kerak, balki diyetaga brokkoli karamini ham qo‘shish kerak, deydi diyetolog Lauren Manaker Eat This, Not That portalida.
Antioksidant moddalar tufayli ushbu karam jigardan zararli moddalarni chiqarib tashlashni tezlashtirishi, organ faoliyatini normallashtirishi va undagi yallig‘lanish jarayonlarini sekinlashtirishi mumkin.
«Brokkoli diindolilmetan va glyukorafanin kabi tabiiy birikmalar bilan jigar holatini yaxshilaydi. Bu moddalar saratonga qarshi xususiyatlar bilan bog‘liq va tabiiy detoksifikatsiya jarayonini qo‘llab-quvvatlaydi», — dedi Manaker.
Shunga o‘xshash antioksidant moddalar boshqa karam turlari - gulkaram va oq karamda ham mavjud. Diyetolog ularni yangi holatida iste’mol qilishni tavsiya qilgan. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
AQSH harbiylari orasida o‘z joniga qasd qilish ko‘paydi
Donald Tramp 27 yoshli Karolin Levittni Oq uy matbuot kotibi etib tayinlamoqchi
Endi operatsiyadan so‘ng kesmalar o‘rni ikki barobar tezroq bitishi mumkin
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Organizm o‘zini toksinlardan qanday tozalaydi?
Apple dongdor ikki ayfonini rasman eskirgan deb e’lon qildi
Buyrak salomatligi uchun eng foydali sabzavot...
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?