Qizil (lahm) go‘sht iste’moli oshqozonda saraton paydo bo‘lish xavfini vujudga keltirishi mumkin ekan.
Buni Buyuk Britaniyaning Lids universiteti olimlari o‘z tadqiqotlarida aniqlashdi, deb yozadi “Xalq so‘zi” nashri.
“Bizning tadqiqot nafaqat qizil go‘sht iste’moli oshqozonning aniq qismlariga ta’sir qilishini oydinlashtiradi, balki ko‘plab odamlarning bu boradagi ovqatlanish odatlari haqida ma’lumot yig‘ish muhimligini ko‘rsatadi”, — deya yozadi universitet tadqiqotchilari.
Zero, shifokorlar 17 yil davomida kuzatib borgan 32 ming nafar britaniyalik ayollarning ovqatlanish odatlari o‘rganilganda, ularning 335 nafarida yo‘g‘on ichak saratoni, 119 nafarida to‘g‘ri ichak saratoni borligi aniqlangan.
Parranda va baliq go‘shtini tanovul qilib keladiganlar yoki vegetariancha parhez tutadiganlarda saraton kasalligi rivojlanish xavfi past ekanligi ma’lum bo‘lgan. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
Xonanda Ruxshona uylanmagan yigitga turmushga chiqqani haqida so‘zlab berdi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Fransiyadagi muzeydan qiymati 7 mln yevrolik zargarlik buyumlari o‘g‘irlab ketildi