Фото: Alamy
Тез-тез колбаса истеъмол қилиш соғлиққа жиддий зарар етказиши мумкин, деди врач-гастроэнтеролог Инна Мазько.
Унинг сўзларига кўра, ошқозон-ичак касалликларидан азият чекадиганлар бу маҳсулотни умуман истеъмол қилмасликлари керак.
"Колбаса таркибида гўшт кўпи билан 40 фоизгача бўлади. Бунинг устига, ушбу гўштнинг сифати паст, субмаҳсулотлар бўлади. Қолганлари эса соя, крахмал, желатин, озиқ-овқат қўшимчалари, бўёқлардир" – деди у.
Мутахассиснинг қайд этишича, колбасага пушти ранг бериш учун саратон келтириб чиқариши мумкин бўлган нитритлардан фойдаланилади. Бундан ташқари, маҳсулотга кальций ўзлаштирилишига зарар етказадиган ҳамда остеопороз ва рахит касалликларини келтириб чиқарадиган фосфатлар қўшилади.
Шифокор колбаса сотиб олаётганда маҳсулот таркибига жиддий эътибор бериш, имкони бўлса уни уйда тайёрлаш кераклигини айтди. “Замин” янгиликларини “Facebook”да кузатиб боринг
Ctrl
Enter
Хато топдИнгизми?
Иборани ажратиб Ctrl+Enter тугмасини босингМавзуга оид янгиликлар
«Реал Мадрид» устози Карло Анчелотти кечаги ғалабадан сўнг нималар деди?
Ўзбекистонда зилзилага тайёргарлик кучайтирилади
Эрдўғон: «Исроил Гитлердан ҳам ўтиб кетди»
Бизнес имкониятингизни кенгайтиринг
АҚШ разведкаси: Украина 2024 йил охиригача урушда ютқазиши мумкин
Сирдарёда бюджетга жуда кўп миқдорда зарар етказган майнинг ферма аниқланди
Хотирани яхшилашнинг жуда оддий усули топилди
Қондаги шакар миқдорини тартибга солувчи фойдали мева номи айтилди