Parhezshunos qandli diabetga chalinganlar uchun zararsiz meva-sabzavotlarni ma’lum qildi.
Agar me’yorda iste’mol qilinsa, apelsin va qulupnay qandli diabetga chalinganlar uchun xavfsiz, deydi parhezshunos Svetlana Pavlichenko.
Qandli diabetga chalingan insonlar kundalik taomnomasini qattiq nazorat qilishi, oziq-ovqat mahsulotlarida, ayniqsa, mevalarda qancha uglevodlar miqdorini bilish zarur. Apelsin, qulupnay, maymunjon (yejevika) iste’mol qilish mumkin.
Biroq, shifokorning ogohlantirishicha, quruq mevalar, mayiz, quritilgan xurmo iste’molini kamaytirish lozim. Qolaversa, qandli diabetga chalinganlarga qadoqlangan sharbatni umuman iste’mol qilmaslikni tavsiya qiladi. Chunki, bunday sharbatda kletchatka yo‘q, aksincha tarkibida shakar ko‘p. Qadoqlangan sharbat II tur diabet kasalligiga olib kelishi ham tasdiqlangan. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi