Oshqozon va ichak kasalliklari bo‘lgan odamlar sarimsoq piyozi iste’mol qilishdan bosh tortishlari kerak, chunki u ko‘plab faol moddalarni o‘z ichiga oladi va shilliq qavatlarga zarar yetkazishi mumkin. Bu haqda «Moskva 24»ga diyetolog Yevgeniy Arzamassev ma’lumot berdi.
Shu bilan birga, sarimsoq ba’zi taomlarda ishlatilish mumkin, lekin oz miqdorda tavsiya etiladi. Agar siz mahsulotni xom ashyoni iste’mol qilsangiz, unda siz kasallikning kuchayishiga olib kelishi mumkin.
Sarimsoq tarkibidagi moddalar oshqozondan o‘tishiga qaramay, ular o‘z faolligini saqlab qolishadi va oshqozon-ichak trakti bilan bog‘liq muammolarni keltirib chiqarishi mumkin.
Operatsiyani boshidan o‘tkazgan bemorlar ham sarimsoq iste’mol qilishdan bosh tortishi kerak, chunki unda qon oqimiga ta’sir qiluvchi moddalar ham mavjud.
“Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi