Bir qator mahsulotlardan voz kechish yoki iste’molini cheklash ichak yallig‘lanishi xavfini kamaytiradi. Bu haqda «Rossiyskaya gazeta» toksikolog, professor Mixail Kutushovga tayanib xabar bermoqda.
«Diyeta va ovqatlanishdagi sharoit yallig‘lanishni kuchaytirishda ham, kamaytirishda ham muhim rol o‘ynashi mumkin», deydi shifokor.
Muzlatkichda uzoq saqlanadigan shirinliklar, oziq-ovqatlar va xom sabzavotlar xavfli bo‘lishi mumkin, deydi u.
Avvalo, mutaxassis biologik qiymatga ega bo‘lmagan, ammo har qanday yallig‘lanishni rag‘batlantiradigan va kuchaytiradigan shakarni taomnomadan chiqarib tashlashni tavsiya qiladi. Ichak salomatligi uchun klekovina miqdorini kamaytirish yaxshiroqdir.
Shifokor so‘zlariga ko‘ra, bir-ikki bo‘lak non yeyish uchun bir kun kifoya qiladi. Har qanday taomni non bilan iste’mol qilish odati ichaklarning ishiga salbiy ta’sir qiladi, umuman tanani zaiflashtiradi, deydi u.
Bundan tashqari, lektinlarga boy ovqatlarga ko‘proq e’tibor berish kerak. Mutaxassisning ta’kidlashicha, bu oqsillar organizm tomonidan deyarli so‘rilmaydi. Ular don, dukkakli o‘simliklar va pomidor, qalampir, baqlajon, kartoshkada mavjud.
“Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi