Jasmin choyi o‘zining noyob hidi va muloyim ta’mi bilan odamni bir paytning o‘zida ham xotirjam, ham sergak qiladi. Bugun u nainki Xitoy oshxonalarida, balki O‘zbekiston choyxonalarida ham ommalashib bormoqda.
Foydali jihatlari:
Jasmin gulining tabiiy efir moylari asabni tinchlantiradi, stressni kamaytiradi.
Choy tarkibidagi antioksidantlar yurak-qon tomir tizimiga ijobiy ta’sir qiladi va qarish jarayonini sekinlashtiradi.
Hazmni yengillashtiradi, ishtahani me’yorga soladi.
Yaxshi uxlashga yordam beradi.
Ehtiyot bo‘lish kerak bo‘lgan tomonlari:
Ortiqcha ichish (kuniga 3-4 stakandan ko‘p) yurak urishi va qon bosimini oshirishi mumkin.
Kofein mavjudligi sababli, ayrim odamlarda uyqusizlikni keltirib chiqarishi mumkin.
Oshqozon sezgir bo‘lganlarga kuchli ta’sir qilishi ehtimoli bor.
Homilador va emizikli ayollar undan me’yorda foydalanishlari kerak.
Xulosa qilib aytganda, jasmin choyi me’yorda ichilganda organizmga faqat foyda olib keladi. Lekin har qanday ne’matdek, u ham ehtiyotkorlik bilan iste’mol qilinsa, haqiqiy zavq bag‘ishlaydi.
“Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!