Bayram kunlarining to‘kin-sochin, lazzatli taomlaridan keyin organizmda «katta tozalash» o‘tkazish zarur bo‘ladi.
Bunday tozalash yordamida ichaklarda hazm bo‘lmasdan yig‘ilib qolgan ovqat qoldiqlaridan, kasallik qo‘zg‘atuvchi bakteriya va zaharli moddalardan tezda qutulasiz.
Lavlagi yordamida tozalash
O‘rtacha kattalikdagi lavlagini mayda qirg‘ichdan o‘tkazing va suvini siqib oling. Siqilgan lavlagini mayda dumaloqchalarga ajrating va bularni har ovqatlanishdan 30 daqiqa oldin iste’mol qiling. Lavlagi sharbatini esa ovqatdan so‘ng yoki uxlashdan oldin ichish tavsiya qilinadi.
Suli yordamida tozalash
Yarim piyola suli va shu miqdorda guruchdan quyuqroq qilib bo‘tqa tayyorlang. Tayyor bo‘lgan bo‘tqadan 1 piyola oling va 2,5 piyola iliq suv bilan aralashtirib eng. Unga yog‘ va shakar qo‘shish mumkin emas, biroz tuz solishingiz mumkin. Bo‘tqani 2—3 kun davomida nonushta va kechki ovqat o‘rnida eyish tavsiya qilinadi.
Zig‘ir yordamida tozalash
100 gramm zig‘ir urug‘i va 250 gramm zaytun yog‘i oling. Zig‘ir urug‘ini qahvaezgich yordamida maydalang va yog‘ bilan aralashtiring. Aralashmani 7 kun davomida salqin, qorong‘u joyda saqlang va vaqti-vaqti bilan qo‘zg‘ab turing. Aytilgan muddatdan so‘ng bir kunda 3 mahal, ovqatlanishdan 1 soat oldin va 1 osh qoshiqdan 10 kun davomida iching. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Qozog‘istonlik milliarderlar suv toshqinidan zarar ko‘rgan hududlarga mablag‘ ajratdi
Zelenskiy: Rossiya Ukrainaning issiqlik energetikasini deyarli to‘liq yakson qildi
Buxoro viloyatida «Neksiya-3» avtomashinasi buklanib qoldi
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring