Ba’zilar qovurilgan kartoshkani xush ko‘rib iste’mol qiladi. Ammo hamma ham uni qanday qilib qovurishni yaxshi bilmaydi. Quyidagi tavsiyalarimiz esa bunda sizga yordam berishi mumkin:
* kartoshkani tovaga solishdan avval tovaning o‘zi ham, undagi yog‘ ham yaxshi qizigan bo‘lishi zarur;
* butun tayyorlanish jarayonida kartoshkani 3-4 marotaba aralashtirish kerak;
* tuz eng oxirida solinadi;
* piyoz yoki sarimsoq, ziravorlar taom tayyor bo‘lishidan 3-5 daqiqa oldin solinishi kerak.
Tayyor kartoshkani qizib turgan yog‘ga baland olovda solib, 3-4 daqiqadan so‘ng aralashtirish mumkin. Shunda usti qirsillab pishadi. So‘ngra idish qopqog‘ini yopib, 7-9 daqiqa davomida qovurish tavsiya qilinadi. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Apple dongdor ikki ayfonini rasman eskirgan deb e’lon qildi
Global ochlik va qashshoqlikka qarshi kurash alyansiga 82 mamlakat a’zo bo‘ldi
Tyumen oblastiga O‘zbekistondan mehnat migrantlari ishga jalb qilinadi
O‘zi choy damlaydi va suhbatlashadi: dunyodagi birinchi “aqlli” choynak taqdim etildi (video)
Organizm o‘zini toksinlardan qanday tozalaydi?
Xatolar va mag‘lubiyatlar... ular kechiriladimi?
Endi operatsiyadan so‘ng kesmalar o‘rni ikki barobar tezroq bitishi mumkin
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin