17:33 / 30.09.2017
14 624

Guruch pishirishning 10 siri

Guruch pishirishning 10 siri
Ko‘pincha garnir uchun tayyorlangan guruch bo‘tqaga o‘xshab, yopishqoq bo‘lib qoladi. Go‘shtli, sabzavotli taomlaringizning ajralmas sherigini tayyorlash uchun quyidagi tavsiyalarimizga amal qilsangiz, yaqinlaringio‘ olqishlarga sazovor bo‘lishingiz shubhasiz.

1. Birinchi navbatda guruchni 20 daqiqa davomida sovuq suvda ivitib qo‘ying. Ivitilgan guruchning suvini to‘kib, chayasiz.

2. Suv va guruch miqdoriga qat’iy rioya qiling. Ya’ni guruch uchun suv 1:1,5 nisbatda bo‘lsin.

3. Guruchni pishirishga chog‘lanar ekansiz, unga, albatta, qaynoq suv soling.

4. Qopqog‘i mustahkam yopiladigan qozoncha guruch pishirish uchun juda mos.

5. Garnir uchun 12 daqiqa kifoya, undan ko‘p ham, kam ham emas. Birinchi 3 daqiqada qaynoq suv solib, qopqog‘i yopiq holda, baland olovda qaynating. Keyin 7 daqiqa davomida o‘rtacha olovda ushlab turing. Qolgan ikki daqiqada esa juda past olovda pishiring. Tayyor bo‘lgunicha qopqoqini aslo ocha ko‘rmang.

6. Tayyor guruchga yana 12 daqiqa davomida qopqog‘ini ochmay, dam bering. Vaqt o‘tganidan so‘ng, qo‘rqmasdan qopqoqni dast ko‘taring. Biroq qopqoqdagi suv guruchga tushmasin. Mana dona-dona guruch ham tayyor!

7. Guruch yopishib ketmasligi uchun tuzni iloji boricha kamroq soling. Tayyor bo‘lgandan so‘ng mayda tuzdan solsangiz, maqsadga muvofiq bo‘ladi.

8. Tayyor guruchni ehtiyotkorlik bilan aralashtiring, ezilib ketmasin. Garnirga sariyog‘ yoki istalgan o‘simlik yog‘idan solib, dasturxonga tortishingiz mumkin.

9. Yana bir kichik sir, agar guruchga o‘zgacha ta’m bag‘ishlamoqchi bo‘lsangiz, unga suv o‘rniga go‘sht qaynatilgan sho‘rva soling.

10. Agar garnirni ko‘proq qilgan bo‘lsangiz, sira tashvishga tushmang. Uni yumaloqlab, yog‘da ta’b berib, guruchli kotletlar pishirishingiz mumkin.

Manba: Darakchi.uz

arenda kvartira tashkent

Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Hayot uchun » Guruch pishirishning 10 siri