Baqlajonlardan tayyorlaniladigan bugungi mazali taomimiz sizlarga yelpig‘ichni eslatsa ajab emas.
Baqlajon juda foydali sabzavot bo‘lib, u quydagi vitaminlarni o‘zida saqlaydi: kaliy, RR vitaminlari, V, S guruh vitaminlari, karotin, kalsiy, fosfor, natriy, magniy, asal va temir. Bundan tashqari baqlajon juda mazali bo‘lib, u past kaloriyaligi sabab ham, parhezbop mahsulot sanaladi.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 15 000 so‘p pul sarflaysiz.*
Mahsulot narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Baqlajonlarni teng ikkiga bo‘lamiz.
Har bir kesilgan baqlajondan uzun chiziqlar kesib chiqamiz. Faqat usti taxminan 2 sm cha qolsin, kesilib ketmasin. So‘ng tuz sepib, 5-10 daqiqa qoldiramiz.
Pishloqni yupqa parrak qilib, pomidorlarni esa yarim oy qilib to‘g‘rab olamiz.
Smetanaga shivit va sarimsoqpiyozni mayda to‘g‘rab solamiz, tuz va murch sepib aralashtirib olamiz.
Pergament qog‘oz to‘shalgan patnisga baqlajonlarni terib chiqamiz. Baqlajonning har bir bo‘lagiga pomidor va pishloq terib chiqamiz.
Ustiga esa qayladan surtib chiqamiz. 180 C darajada qizdirilgan gaz pechida 40 daqiqa davomida pishirib olamiz. Yoqimli ishtaha!
Manba: zira.uz
“Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Timur Kapadze Yaponiyaga qarshi kechgan finaldan so‘ng nimalar dedi?
Iroq qarshilik kuchlari Isroil poytaxtiga havo hujumi uyushtirdi
“Muhtasham yuz yil” seriali yulduzlarining umr yo‘ldoshlari (foto)
Prezident AQSH, Xitoy va Yevropaning yetakchi kompaniyalari rahbarlarini qabul qildi
Ekologiya inspektorlariga hujum qilgan brakonerlar qamoqqa olindi
Saul Alvares: "U o‘z jangchisiga tupurib qo‘ygan!"
Braziliyada suv toshqinlari: qurbonlar soni 75 kishiga yetdi
Toshkentda MDH ko‘ngillilari forumi boshlandi