Olimlar inson xotirasini yaxshilaydigan mahsulotlarni ma’lum qilishdi. Bu haqda «Zvezda» xabar bermoqda.
Qayd etilishicha, gap temir, rux va B guruhi vitaminlariga boy ovqat haqida ketmoqda.
Olimlarning tadqiqotiga ko‘ra, zaytun moyi, tuxum va yong‘oq inson xotirasiga foydali ta’sir ko‘rsatadi.
Zaytun moyi miya qarishini susaytiradi, deya aniqlik kiritgan tadqiqotchilar. Tuxumda xotirani yaxshi holatda saqlaydigan B va D vitaminlar guruhlari mavjud. Yong‘oqlar esa miyani qon bilan ta’minlashga ijobiy ta’sir ko‘rsatadigan foydali yog‘lar va aminokislotalarga ega.
Bundan oldin, piyoz va sarimsoq ichak saratoni xavfini pasaytirishi ma’lum bo‘lgandi.
Manba: Kun.uz “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
«Samarqand — Toshkent — Samarqand” yo‘nalishida qo‘shimcha poyezdlar harakatlanadi
Ekspert: G‘arb Rossiya g‘alabasidan keyin quvg‘indagi Ukraina hukumatini yaratishi mumkin
YECHL. “Bavariya” va “Real” o‘rtasidagi dastlabki uchrashuvda jangovar durang qayd etildi
Buyuk Britaniya va Ukraina 100 yillik hamkorlik bo‘yicha muzokaralarni boshladi
O‘zbek futbolchilari qilgan ishni ko‘pchilik uddalay olmagan!
Sun’iy intellekt qadimgi yunon faylasufi Platonning qabrini topdi