Olimlar inson xotirasini yaxshilaydigan mahsulotlarni ma’lum qilishdi. Bu haqda «Zvezda» xabar bermoqda.
Qayd etilishicha, gap temir, rux va B guruhi vitaminlariga boy ovqat haqida ketmoqda.
Olimlarning tadqiqotiga ko‘ra, zaytun moyi, tuxum va yong‘oq inson xotirasiga foydali ta’sir ko‘rsatadi.
Zaytun moyi miya qarishini susaytiradi, deya aniqlik kiritgan tadqiqotchilar. Tuxumda xotirani yaxshi holatda saqlaydigan B va D vitaminlar guruhlari mavjud. Yong‘oqlar esa miyani qon bilan ta’minlashga ijobiy ta’sir ko‘rsatadigan foydali yog‘lar va aminokislotalarga ega.
Bundan oldin, piyoz va sarimsoq ichak saratoni xavfini pasaytirishi ma’lum bo‘lgandi.
Manba: Kun.uz “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
100 mln so‘mgacha bo‘lgan kreditlar soddalashtirilgan tartibda ajratiladi
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Germaniya razvedkasi rahbari: “Rossiya yaqin yillarda NATOga hujum qilishi mumkin”
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Eron Isroil bilan keng ko‘lamli urushga tayyorligini ma’lum qildi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”