Shakar o‘rnini bosuvchi — ksilit, eritrit, steviya kabi sun’iy birikmalar tish yemirilishiga sabab bo‘lar ekan.
“International Journal of Environment and Health” jurnalining yozishicha, Polshaning Varshava tibbiyot universiteti xodimlari tomonidan o‘tkazilgan tadqiqot xulosasi shunday.
Avvalroq Avstraliyaning Melburn universiteti tadqiqotchilari tarkibida kislotali qo‘shimchalar (limon va fosfor kislotasi) bo‘lgan ichimliklar tish emalini 30 — 50 foiz yumshatishini aniqlagan edilar. Bundan ma’lum bo‘ladiki, ularning shakarsiz turi ham shakarlilari singari tishlarga birdek zarar yetkazadi.
Shu o‘rinda bunday ichimliklarni ichish kerak emasmi, degan savol tug‘iladi. Shifokorlar ularni iste’mol qilgandan so‘ng darhol tish tozalamaslikni maslahat berishmoqda. Nega deganda, yumshagan tish emali qavatiga tish cho‘tkasi zarar yetkazishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Bosh kiyimsiz yurishning organizmga qanday ta’siri bor?
O‘zbekistonda onkologik kasallikka chalingan ayollar bepul davolanadi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”
Slovakiya bosh vaziri Putinning taklifini qabul qildi