Ovqatlanish va biotexnologiya tadqiqot markazi ekspertlari ish paytida to‘g‘ri ovqatlanish kerakligi xususida tavsiyalar berishdi.
Mutaxassislarning so‘zlariga ko‘ra, inson kuniga besh-olti marta ovqatlanishi kerak va ovqatlanish orasidagi tanaffus uch soatdan oshmasligi kerak.
Uzoq vaqt oraliqda oshqozon devorlari qisqaradi va "ochlik og‘riqlari" paydo bo‘ladi, shuningdek, shilliq qavatni bezovta qiladigan xlorid kislota ishlab chiqariladi.
Markaz mutaxassislari tushlikni o‘tkazib yubormaslikni maslahat berishdi. Shu bilan birga, ular sho‘r ovqatni iste’mol qilinganda oyoqlarda shish paydo bo‘lishi, juda yog‘li ovqat esa – ortiqcha vazn paydo bo‘lishiga olib kelishi mumkinligini ta’kidladi.
Mutaxassislar oz miqdorda meva, sabzavot, yong‘oq va achchiq shokoladni iste’mol qilish ish paytda eng yaxshi qisqa ovqatlanish deb atashdi. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Navoiyda avtomashinasiga sirena o‘rnatib harakatlangan haydovchiga chora ko‘rildi
Samarqandda YPX xodimi haydovchidan pora so‘radi: “Uch kishiga tushlik olib keling”
Yangihayot tumani sudyasi pora bilan qo‘lga tushgani rad etildi
Ruslanbek Jiyanov: "Yaponiya terma jamoasi bilan ikki yil avval ham to‘qnash kelganmiz"
Xalqaro sud: Germaniya Isroilga harbiy yordamni to‘xtatishga majbur emas
G‘azo himoyasidagi oliygohlar yoxud AQSHda "talabalar bahori"
Tbilisidagi namoyishlar: politsiya qalampir gazidan foydalandi