Foto: «Edadom.su»
Gipertoniya — yuqori qon bosimi. Bu dard o‘zini umuman namoyon qilmasligi, undan qiynalayotgan bemor esa bosh og‘rig‘i, oyoq-qo‘l uvushishi va bosh aylanishi kabi alomatlarga e’tibor bermasligi mumkin. Biroq o‘tkazib yuborilgan holatlarda gipertoniya insultga olib kelishi muqarrar. Shuning uchun ham qon bosimini tekshirib turish va ovqatlanishni nazorat qilish nihoyatda muhim. Shifokorlar gipertoniklar uchun xavfli bo‘lgan 5 ta mahsulotni sanab o‘tishdi.
Ulardan eng birinchisi — qayta ishlangan go‘sht: uning tarkibida tuz bisyor. Bu dudlangan son go‘shti, kolbasa, sosiska va sardelka. Shifokorlar, shuningdek, muzlatilgan pitssani ham yemaslikni maslahat berishadi. Sababi o‘sha-o‘sha: uning ham tarkibida tuz nihoyatda ko‘p. Uchinchi taqiqlangan mahsulot pomidor konservalari. To‘rtinchisi — oddiy konservalar. Shifokorlar gipertoniklarga yemaslikni maslahat beradigan beshinchi mahsulot — tovuq terisi va qadoqlangan tayyor taomlar. Sababi — transyog‘lar yurakni zaiflashtiradi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda onkologik kasallikka chalingan ayollar bepul davolanadi
Slovakiya bosh vaziri Putinning taklifini qabul qildi
Bosh kiyimsiz yurishning organizmga qanday ta’siri bor?
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”