Foto: «Edadom.su»
Gipertoniya — yuqori qon bosimi. Bu dard o‘zini umuman namoyon qilmasligi, undan qiynalayotgan bemor esa bosh og‘rig‘i, oyoq-qo‘l uvushishi va bosh aylanishi kabi alomatlarga e’tibor bermasligi mumkin. Biroq o‘tkazib yuborilgan holatlarda gipertoniya insultga olib kelishi muqarrar. Shuning uchun ham qon bosimini tekshirib turish va ovqatlanishni nazorat qilish nihoyatda muhim. Shifokorlar gipertoniklar uchun xavfli bo‘lgan 5 ta mahsulotni sanab o‘tishdi.
Ulardan eng birinchisi — qayta ishlangan go‘sht: uning tarkibida tuz bisyor. Bu dudlangan son go‘shti, kolbasa, sosiska va sardelka. Shifokorlar, shuningdek, muzlatilgan pitssani ham yemaslikni maslahat berishadi. Sababi o‘sha-o‘sha: uning ham tarkibida tuz nihoyatda ko‘p. Uchinchi taqiqlangan mahsulot pomidor konservalari. To‘rtinchisi — oddiy konservalar. Shifokorlar gipertoniklarga yemaslikni maslahat beradigan beshinchi mahsulot — tovuq terisi va qadoqlangan tayyor taomlar. Sababi — transyog‘lar yurakni zaiflashtiradi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Tolibon» Moskvadagi terakt tashkilotchilarini yo‘q qilishga va’da berdi
AQSH rasmiylari: Millionlab amerikaliklar xitoylik hakerlar hujumiga uchragan
Xalqaro sud Isroilga majburiyat yukladi
AQSH politsiyachilarining «aqlli qarori» Legoga ma’qul kelmadi
ISHID o‘z tarafdorlarini Isroilda hujumlar uyushtirishga chaqirdi
Olimlar qashshoqlik miyaning tez qarishiga sabab bo‘lishini aniqladilar
Rossiya G‘azoga 29 tonnadan ortiq insonparvarlik yordami jo‘natdi
Dubay hukmdorining eng go‘zal qizi qanday hayot kechiradi?