Kanadaning Monreal shahridagi Makgill universiteti sog‘liqni saqlash markazi mutaxassislari tarkibida juda ko‘p yoh bo‘lgan taomni iste’mol qilish va prostata bezi o‘rtasida bog‘liqlikni aniqlashdi. Bu haqda MedicalXpress portali xabar qildi.
Tadqiqotchilar 319 kishining ovqatlanish va MYC onkogen namoyish bo‘lishi bilan bog‘liq ma’lumotlarini to‘plashgan. Natijada ratsioni yog‘larga boy kishilarning bunday yog‘larni umuman iste’mol qilmaydiganlarga qaraganda prostata saratonidan o‘lish xavfi 4 baravar yuqori ekanligi haqidagi xulosaga kelishgan.
Ma’lum bo‘lishicha, yog‘larga boy ovqatlarni iste’mol qilish saraton ko‘payishini tezlashtiruvchi to‘qimalarning qayta loyihalanishiga olib kelar ekan va bunda o‘limga olib kelish ehtimoli oshadi.
Hayvon yog‘larining taomdagi hissasini kamaytirish kasallikni dastlabki bosqichidagi rivojlanish sur’atini pasaytirishi mumkin. Tadqiqot mualliflarining so‘zlariga ko‘ra, kelajakda uning natijalari prostata saratoniga chalinganlar uchun maxsus parhezni tuzishda yordam berishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Saudiya Arabistoni bilan yana qator sohalarda hamkorlik o‘rnatilishi kutilmoqda
Diniy qo‘mita: Turli vizalar bilan Haj amallarini bajarishning imkoni yo‘q
Xitoyda avtomobil yo‘lining o‘pirilishi oqibatida kamida 24 kishi halok bo‘ldi
Liga 1. PSJ muddatidan oldin chempionlikni hal qildi
Harbiy xizmatdan qochgan 30 dan ortiq ukrainalik chegarani kesib o‘tishga urinib, halok bo‘ldi
O‘zbekistonga qarshi Indoneziyaning asosiy hujumchilaridan biri maydonga tusha olmaydi
O‘zbekistonda yashirin iqtisodiyotga qarshi kurashish rejalari ishlab chiqildi